|

26 ülkede sınavlar iptal

Süleyman Demirel Üniversitesi, soruların paralel yapıdaki kişilere verildiği iddiaları üzerine Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’nın yurt dışı ayaklarını iptal etti. 26 ülkedeki sınavlar iptal edilirken daha önceki sınavlar da incelemeye alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 7/06/2015 Pazar
Güncelleme: 23:53 - 6/06/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı sorularının Paralel Devlet Yapılanması'ndaki (PDY) belirli kişilere verildiği iddiaları üzerine yurtdışında yapılacak sınavları iptal etti. YÖS Koordinatörü Haluk Songur göreve başladıktan sonra YÖS'ün sağlıklı şekilde yapılamadığı yönünde ihbarlar aldıklarını söyledi. Songur, iddiaların başında yurtdışındaki sınavların çoğunluğunun PDY'nin okullarında gerçekleştirildiğinin geldiğini kaydetti. Songur, önceki yıllarda YÖS'e başvuran kişilerin büyük bölümünün ikametgah olarak aynı yeri, bazılarının ise PDY'nin ev ve yurtları olduğu öne sürülen yerleri gösterdiklerini açıkladı.



SINAVLAR İNCELEMEYE ALINDI


Tüm sınavların geriye dönük incelendiğine dikkati çeken Songur, “İddialarının kanıtlanması halinde ilgililer hakkında soruşturma başlatacağız. Şu anda Afganistan, Azerbaycan, Cezayir, Fas, Gana, Irak, Kamerun, Kenya, Moritanya ve Nijer'in aralarında bulunduğu 26 ülkede sınavları iptal ettik” diye konuştu.


#Süleyman Demirel Üniversitesi
#Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı
#Paralel Devlet Yapılanması
9 yıl önce