|

32 milyonluk gasp

İstanbul’da altın alım satımı yapan N.D.’den 1,5 milyon avro gasp eden şüpheliler kaçamadı. Parayla birlikte birkaç kez araç değiştirip ortadan kaybolan gaspçıların izine Muğla Datça’da ulaşıldı. Palamutbükü’ndeki kamp alanında gizlenen gaspçılar kıskıvrak yakalandı.

Şahin Şen
04:00 - 6/05/2023 Cumartesi
Güncelleme: 01:06 - 6/05/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 13’ü tutuklandı.
Adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 13’ü tutuklandı.

Altın alım satım işi yapan N.D.’yi 27 Şubat’ta gasp eden şüphelilere film gibi operasyon. N.D. yanına aldığı 1,5 milyon avro ile aracına binip Kapalıçarşı’ya doğru yola koyuldu. Aracı takip eden gaspçılar Sancaktepe’de saat 16.20 sıralarında önünü kesti. Aşağı inen 4 gaspçı silah gösterip N.D.’yi darp ettikten sonra bagajda bulunan 32 milyon lira değerindeki döviz dolu çantayı alıp kayıplara karıştı. İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği

ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı.

PARAYI BÖLÜŞÜP DAĞILDILAR

Çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı, yüzlerce saat süren kayıtlar izlendi. Gaspçılara mihmandarlık eden şüpheliler tek tek tespit edildi. Gaspçıların kullandığı aracın çalıntı olduğu ortaya çıktı. Aracı Sancaktepe’de bırakan gaspçıların paraları pazar arabasına yükleyip toplu taşıma ile önce Mecidiyeköy’e, oradan da başka bir araçla Eyüpsultan’daki bir adrese geçtikleri belirlendi. Gaspçıların burada parayı bölüşüp farklı adreslere dağıldıkları ortaya çıktı. Bunun üzerine gaspçıların yakalanması için amansız bir takip başladı.

ÖZEL HAREKATÇILAR ORMANA SIZDI

Faillerin Muğla Datça’ya kaçtığı belirlendi. Gasp büro dedektifleri, film senaryolarına taş çıkartacak bir plan hazırladı. Ekipler, gaspçıların gizlendiği Palamutbükü’ndeki kamp alanına ormanın içinden sızdı. Karşılarında özel harekatçıları gören gaspçılar büyük şok yaşadı. Failler gizlendikleri evde gözaltına alındı. Eş zamanlı olarak İstanbul’da da 18 ayrı adrese operasyon düzenlendi, 17 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin deniz yoluyla Yunanistan’a kaçmaya hazırlandıkları öğrenildi.



#Operasyon
#İstanbul Emniyeti
#Gasp Büro Amirliği
#Mecidiyeköy
#Eyüpsultan
1 yıl önce