|

AB ülkesinde yaşanan dehşet

Cihan
00:00 - 1/08/2009 Cumartesi
Güncelleme: 17:41 - 1/08/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
AB ülkesinde yaşanan dehşet
AB ülkesinde yaşanan dehşet

Bulgaristan'da polis kılığına giren kişiler tarafından aracı ve eşyaları gasp edilen gurbetçi aile Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.




Almanya'nın Münih kentinden oturan Aksoy ailesi yaz tatillerini Türkiye'deki yakınlarının yanında geçirmek için yola çıktı. Akın Naci Aksoy, eşi Nalan kızı Hande ve oğlu Alper'in içinde bulunduğu Alman INAA 65 plakalı araç Bulgaristan'ın Başkenti Sofya yakınlarında polis kıyafetli kişiler tarafından durduruldu.


Silah zoruyla elleri kelepçenin gurbetçi ailenin fertleri daha ormanlık bir alana götürülerek eşyaları alındı içinde bulundukları araçları yakıldı. Gurbetçi aile kızları Nalan saklamayı başardığı cep telefonu ile Bulgar polisi ile irtibat kurmayı başardı.


Yaklaşık 2 saat süren aramaların ardından gurbetçi aile polis tarafından bulundu. Araçları ile birlikte yanlarında getirdikleri eşyalarını polis kılıklı gaspçılara kaptıran gurbetçi aile bir Türk firmasına ait otobüsle yurda giriş yaptı.


Başından geçen olayı anlatan Akın Naci Aksoy, keyifli başlayan yolculuklarının Bulgaristan'da kabusa döndüğünü söyledi.


Yaptıkları uzun yolculuktan sonra ihtiyaçlarını gidermek üzere bir akaryakıt istasyonuna girdiklerini anlatan Aksoy, daha sonra peşlerine takılan bir araçtan çıkan polis kıyafetli silahlı kişiler tarafından durdurularak ellerinin kelepçelendiğini kaydetti.


Daha sonra bilmedikleri bir ormanlık alana götürüldüklerini ifade eden Akın Naci Aksoy, daha bütün aile fertlerinin birbirine kelepçelendiğini dile getirdi.


Aksoy, değerli eşyalarının alındıktan sonra şahısların araçlarıyla kaçtığını belirterek, kızının saklamayı başardığı cep telefonu durumu yetkililere bildirdiklerini ifade etti.


Kapıkule'ye girişlerinde gözyaşlarına boğulan gurbetçi aile Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği yetkililerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.



15 yıl önce