|

Acılı madenci ailelerine devlet sahip çıkacak

Bülent Arınç, “Tarım ve gıda fiyatlarındaki değişiklikleri kontrol için “Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi” kurulduğunu açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2014 Salı
Güncelleme: 00:18 - 2/12/2014 Salı
Yeni Şafak
Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 6 saatlik toplantı gerçekleştirdi. Başbakanlık ’ta yapılan toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarda bulundu. Toplantıda Ermenek’teki  facianın tekrar değerlendirildiğini ifade eden Arınç “Ermenek’teki olayla ilgili olarak, Çalışma Bakanlığımızın, Aile Bakanlığımızın hazırladığı, bu olayları kapsayacak, sosyal haklar ve özlük hakları bakımından ölenlerin yakınlarına imkanlar temin edecek bir çalışmamız var. Bu çalışmanın detaylarını, mümkün olabilirse Sayın Başbakanımız grup toplantısında, olamazsa takip eden günlerde açıklamış olacak.”

ÇOK  ŞEYLER KAYBETTİK 

Anayasa Mahkeme Mahkemesi'nin seçim barajını gündemine almasına da değerlendiren Arınç,  "AYM önündeki konuları mutlaka en iyi şekilde tartışacaktır. Bu kriz anlamına da gelmez. Mahkeme ne karar verirse versin bunun gerekleri demokrasi içinde yerine getirilir. Geçmişte parçalı siyasetten Türkiye’nin neler kaybettiğini sadece AYM üyelerinin değil, hepimizin bilmesi gerekir.
#Bülent Arınç
#Ermenek
#AYM
9 yıl önce