|

Adnan Buldan'a uyuşturucudan şok gözaltı

Bahçelievler'de eroin imali sırada yaşanan patlama nedeniyle yangın çıkan evin sahibi Adnan Buldan gözaltına alındı. Buldan'ın, DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın uyuşturucu baronu olan eşi Savaş Buldan'ın yeğeni olduğu bildirildi

İstanbul
00:00 - 11/10/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:13 - 11/10/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Adnan Buldan'a uyuşturucudan şok gözaltı
Adnan Buldan'a uyuşturucudan şok gözaltı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri, 6 Ekim 2007'de ilçede yangın çıkan bir evde yapılan araştırmada, 5 kilo 400 gram eroin, kuru sıkı tabanca, bu silaha ait mermiler ve sahte pasaport ele geçirdi.

TP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın eşinin yeğeni Adnan Buldan'a ait olduğu anlaşılan evdeki yangının, uyuşturucu imalatı sırasında meydana gelen patlama sonucu çıktığı belirlendi.

ÜZERİNDEN SAHTE KİMLİK ÇIKTI

06 Ekim 2007'de Bahçelievler'de yangın çıkan bir evde 5 kilo 400 gram eroin ele geçirilmiş ve evin Adnan Buldan'a ait olduğu anlaşılmıştı. Evde yapılan aramalarda ise sahte pasaport, kurusıkı tabanca, fişek atar tabanca ele geçirilmişti. Yangının çıkış nedenin ise eroin imalatı sırasında meydana gelen bir patlamadan kaynaklandığı iddia edilmişti.

Bu tespitler üzerine harekete geçen ekiplerce aranmasına başlanan Adnan Buldan, sahte kimlikle Diyarbakır'dan bindiği bir uçakla geldiği Atatürk Havalimanı'nda dün gözaltına alındı.

GAZETECİLERE KÜFÜR

Bahçelievler'de meydana gelen patlamanın ardından kaçan Adnan Buldan'ın hakkında arama kararı bulunu- yordu. Diyarbakır'dan hava yolu ile İstanbul'a gelen Adnan Buldan, Atatürk Havalimanında narkotik polisi tarafından yakalandı. Narkotik şubede sorgulanan ve suçlamaları kabul etmeyen Adnan Buldan emniyet çıkışı gazetecilerin sorularını küfür ederek karşılık verdi.

YÜKSEKOVA'DA DA ARANIYORDU

Adnan Buldan'ın ayrıca Yüksekova Emniyet müdürlüğü tarafından “Görevi yaptırmamak için direniş yapmak” suçlamasıyla hakkında arama kararı olduğu da öğrenildi.



Milletvekili yengesinin otomobilini kullanmıştı

Adnan Buldan'ın, Savaş Buldan'ın eşi ve DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'a ait araçla uyuşturucu pazarlığı yaptığı iddia edilen ve 01 Ocak 2008'de 90 kilo eroinle yakalanan Nihat Buldan'ın da yeğeni olduğu öğrenildi. Nihat Buldan'ın uyuşturucu ticaretiyle ilgili görüşmelere giderken, DTP milletvekili yengesi Pervin Buldan'a ait TBMM kartlı Audi A3'ü kullandığı polisçe tespit edilmişti. Nihat Buldan'ın 29 Aralık 2007 saat 20.30'da Bakırköy'e bir alışveriş merkezine bu otomobille geldiğini ve burada uyuşturucuyu Ali Balin ve Yılmaz Kaya ile 2 adamıyla görüştüğü saptanmıştı.



16 yıl önce