|

Amazing operasyonu

'Amazing' takma ismiyle aranan zehir taciri Slovakya vatandaşı Thomas P. Antalya’da yakalandı. Kafes dövüşünde kara kuşak sahibi de olan Thomas P.’nin valizinde, piyasa değeri 1.5 milyon dolar olan 2 kilo 238 gram metamfetamin ele geçirildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 22:55 - 27/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Gündem
Gündem
Türk ve İngiliz polisinin film sahnelerini aratmayan ortak operasyonu Antalya’da gerçekleşti. İngiltere Organize Suçla Mücadele Teşkilatı (SOCA), İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak, yaptığı uyuşturucu sevkiyatlarında bir türlü yakalanamayan Slovakya uyruklu Thomas P.’nin yeni bir sevkiyat için Türkiye’de olduğu bilgisini verdi.

NEFES NEFESE TAKİP

Harekete geçen İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün teknik takip birimleri, Tomas P.’yi  suçüstü yakalamak için nefes nefese takip başlattı. İstanbul’da 6 gün kalan Thomas P., bir buluşma gerçekleştirmeyince takip sürdürüldü. Thomas P., Antalya’ya hareket edince takibe, Antalya KOM polisleri de devam etti. 

POLİSİ ŞAŞIRTMAK İÇİN OTEL DEĞİŞTİRDİ

Antalya’nın en lüks otellerinden birine rezervasyon yaptıran Thomas P., polisin tüm önlemlerini boşa çıkarmak için 4 yıldızlı bir otele yerleşti. Takip bu otelde de sürerken İ.Y. adlı Türk vatandaşı otele gelerek Thomas P.’ye teslim edilmek üzere lobiye bir valiz bıraktı. Thomas P. valizi odasına çıkarttı. 

KUTLAMA YAPARKEN YAKALANDILAR 

Tomas P. ve İ.Y., otelden çıkar çıkmaz valize el konuldu. İki şüpheli, teslimattan sonra kutlama için bir bara gidince Antalya polisi, 2 şüpheliyi de kıskıvrak yakaladı. Thomas P.’nin odasındaki valizin çerçevelerine yerleştirilmiş piyasa değeri 1 milyon 500 bin Dolar olan 2 kilo 238 gram metamfetamin ele geçirildi.  

Thomas P.’nin, aynı zamanda siyah kuşak bir kafes dövüşçüsü olduğu ve müsabakalara katıldığı öğrenildi. Slovakya uyruklu uyuşturucu baronu Thomas P. İle Türk uyruklu İ.Y. çıkarıldığı Antalya Adliyesi’nde tutuklandı.


Türk polisine teşekkür

İngiltere Organize Suçla Mücadele Teşkilatı (SOCA) yetkilileri, kusursuz uyuşturucu sevkiyatlarıyla her defasında, İngiltere, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti polis teşkilatlarını atlatan ve “Amazing” lakabı takılan Thomas P.’nin yakalanması nedeniyle İstanbul Narkotik Polisi'ne teşekkür etti. 

#SOCA
#operasyon
#Amazing
9 yıl önce