|

İmralı heyeti ani bir kararla Kandil'e gitti

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'la dün görüşen HDP heyeti, bir görüşme daha yaptıktan sonra Kandil'e gidecekti. Ancak heyet bu kararından vazgeçerek görüşmeyi beklemeden bir kişi eksik ile yola çıktı. Uçak korkusu olan Sırrı Süreyya Önder bu yüzden Kandil'e gidemedi. Heyet, KCK görüşmesini de bugün yapacak.

12:00 - 9/12/2014 Salı
Güncelleme: 12:25 - 9/12/2014 Salı
DHA
Kandil'e giden heyette Sırrı Süreyya Önder yeralmadı
Kandil'e giden heyette Sırrı Süreyya Önder yeralmadı

Ankara'da, 'Çözüm süreci'nden sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşen HDP'nin İmralı heyetinde bulunan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder dışındaki isimler, Kuzey Irak'taki Kandil'deki PKK yöneticileri ile görüşmek için uçakla Erbil'e gitti. Heyetin, son İmralı ziyaretinde Abdullah Öcalan'dan aldıkları 'Çözüm süreci müzakere taslağını' Kandil'de KCK yöneticileri ile tartıştıktan sonra dönecekleri ve hükümet ile yeniden görüşecekleri belirtildi.


ÖCALAN'IN TASLAĞI TARTIŞILACAK


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile dün görüşen HDP İmralı heyetinden Grup Başkan vekilleri Pervin Buldan, İdris Buluken ve DTK Genel Başkanı Hatip Dicle dün akşam Kandil Dağı'na gitmek için uçak ile Erbil'e gitti.


SIRRI SÜREYYA ÖNDER'E UÇAK ENGELİ


Heyette uçak ile seyahat edemeyen Sırrı Süreya Önder yer almadı. Heyette bulunanların bugün Kandil Dağı'na çıkarak, 29 Kasım'dan İmralı'da yaptıkları görüşmede Abdullah Öcalan'ın kendilerine sunduğu ve aynı gün Kandil'e gönderdikleri, 'Demokratik Çözüm ve Müzakere Taslağını' KCK yöneticileri ile tartışacakları ifade edildi.

KCK GÖRÜŞMESİ DE BUGÜN


Heyetin KCK yöneticileri ile görüşmeden ayrı dün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile yaptıkları görüşmenin detaylarını da KCK yönetimine aktaracakları belirtildi. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 29 Aralık'ta Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmede Öcalan'ın hazırladığı 'Demokratik Çözüm ve Müzakere Taslağı' üzerine hükümet ve çözüm kurulu üyeleriyle görüştüklerini hatırlatarak, "Bu toplantılarda ortaya çıkan sonucu ele almak üzere bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız görüşmelerde hükümetin tutumunu KCK yetkilileriyle ele alacağız" dedi.

ÖNCE HÜKÜMET SONRA YENİDEN İMRALI


Kandil'den dönecek olan HDP heyetinin hükümet yetkilileri ile yeniden görüşecekleri ve KCK yöneticilerinin taslağa ilişkin görüşlerini hükümete iletecekleri daha sonra yeniden İmralı Adası'na gitmesi bekleniyor
#kandil
#kck
#demokratik çözüm ve müzakere taslağı
#hdp heyeti
#hükümet
#imralı
#abdullah öcalan
#Sırrı Süreyya Önder
9 yıl önce