|

Antalya’da çifte infaz

Antalya’da 8 yıl önce İncil Kilisesi rahibi Ramazan Arkan’a suikast hazırlığında iken yakalanan Murat Tabuk ile arkadaşı Murat Yavuz, bir otomobilde başlarından kurşunlanarak öldürüldü.

Yeni Şafak
04:00 - 25/01/2015 Pazar
Güncelleme: 22:48 - 24/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Antalya’nın Alanya ilçesinde  bir rahibe suikast ve Alanya BDP binasına saldırı planı hazırlığı yaparken yakalanan Murat Tabuk ile arkadaşı, otomobilde infaz edildi. Alanya’da önceki gün saat 20.00 sıralarında Gedevet Yaylası’na giden yolun Kızılalan mevkiinde çalışır durumda duran 33 L 4852 plakalı otomobilin yanına gidenler, aracın içerisinde 2 kişinin kanlar içinde olduğunu gördü. 


TAKİP EDİLMİŞLER

İhbarın ardından olay yerine gelen jandarma ekipleri, Murat Tabuk (31) ile güvenlik görevlisi Murat Yavuz’un (22) silahla başlarından vurularak öldürüldüğünü tespit etti. Yapılan incelemede, araç içerisinde 2 adet boş kovan, dışarıda ise 7,65 milimetre çapında bir mermi bulundu. Jandarma ekipleri, olaydan kısa süre önce bir restoranda üçüncü bir kişiyle yemek yiyen Tabuk ve Yavuz’un, lokantadan ayrıldıktan sonra bir otomobil ve kamyonetle takip edildiğini belirledi.  Görgü tanıklarının da ifadelerine başvurulurken, Tabuk ve Yavuz’un bir süre önce karıştıkları kavga nedeniyle öldürülmüş olabileceği tahmin ediliyor. Tabuk ve Yavuz’un başlarının üst kısmından ateş edilmesi sonucu öldürülmesi, çifte cinayetin otomobilde bulunan başka kişi ya da kişiler tarafından işlenmiş olabileceği ihtimalini de güçlendirdi. Yapılan inceleme sonucunda olayla ilgili N.K. adlı bir şüpheli gözaltına alındı. 


HAPİS YATMIŞTI

Bu arada Murat Tabuk’un, 30 Mart 2007’de Antalya İncil Kilisesi’nin rahibi Ramazan Arkan’a suikast hazırlığı ve Alanya BDP binasına saldırı planı iddialarıyla gözaltına alındığı ve bir süre cezaevinde yattığı bildirildi. 

#antalya
#infaz
#cinayet
9 yıl önce