|

Asansör kazası davasında önemli gelişme

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin 4'ü tutuklu 25 sanığın, ''taksirle ölüme sebebiyet vermek''ten 22,5'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada sanık avukatlarından Hasan Girit, "Çağdaş Hukukçular Derneği'nin müdafiliği kabul edilemez" dedi.

Yeni Şafak
15:34 - 24/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:37 - 24/12/2014 Çarşamba
AA

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce büyük salonda yapılan duruşmada ifade veren Hüseyin Gündoğdu, asansör kazasının yaşandığı şantiyede çalışan ve hayatını kaybeden on kişinin de arkadaşı olduğunu belirterek, onların yerinde kendisinin de olabileceğini ve arkadaşlarını savunmak için davaya şikayetçi olarak katılmak istediğini söyledi.


Söz alan sanık avukatlarından Hasan Girit, sanıkların, mahkeme haklarında hüküm verinceye kadar suçsuz olduklarını kaydederek, şikayetçi avukatların davayı bulandırdıklarını iddia etti.


İzleyici bölümünde bulunan ve avukat olduğunu söyleyen Alp Tekin Ocak da "Ne demek davayı bulandırıyorlar" diye bağırdı. Bunun üzerine mahkeme başkanı Metin Tamirci, söze karışan kişinin salondan çıkarılmasını istedi. Ocak'ın salondan çıkmayı reddetmesi ve avukat cübbesi giyerek mahkeme heyetinin bulunduğu kürsüye kadar gelmesi üzerine mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi.


Aranın ardından kürsüye gelen avukat Ocak, davanın akışını bozduğu için heyetten özür diledi. Mahkeme başkanı Tamirci, bu davranışı nedeniyle Ocak'a teşekkür ederken, salondan ayrılması gerektiğini söyledi. Ocak, mahkeme salonundan ayrıldı.


"Çağdaş Hukukçular Derneği'nin müdafiliği kabul edilemez" 


Konuşmasına devam eden Hasan Girit, müdafi olarak kişiliğinin zedelendiğini hissettiğini ifade ederek, "Davada müştekilerin şahıs olması gerekir. Tüzel kişiler bu davada şikayetçi olarak bulunamaz. Bu nedenle Çağdaş Hukukçular Derneği'nin müdafiliği kabul edilemez" diye konuştu.


Müştekiler arasında yer alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın vekil sıfatının müdahil olmayı gerektirmeyeceğini kaydeden Girit'in, "Size seçim öncesi puan kazandırmam. Vekillik ön planda tutulmamalı" demesi üzerine Tanal, kendisinin milletin vekili olduğunu söyleyerek davaya şikayetçi olarak katılmak istediğini aktardı.


Hasan Girit'in ardından söz alan diğer sanık avukatları, ortak beyanlarında, "gerçek faillerin sanık sandalyesinde olmaları gerektiğini, müvekkillerin şantiyede bulunma zorunluluğu olmadığı için olası kastın doğru olmadığını" savundu.


Mahkeme heyeti, talepleri karara bağlamak üzere duruşmaya ara verdi.

#şişli asansör kazası
#Çağdaş Hukukçular Derneği
#Hasan Girit
9 yıl önce