|

Asker cinnet getirdi iki komutanını vurdu

Hatay'ın Yayladağı İlçesi Kızılça Hudut Karakolu'nda cinnet getiren onbaşı A.A tartıştığı komutanları asteğmen Mehmet Soyuer ile kıdemli üstçavuş Özkan Kurtoğlu'nu öldürdü. Cinnet geçiren A.A yakalanarak gözaltına alındı

Hatay
00:00 - 11/12/2011 Sunday
Güncelleme: 01:19 - 11/12/2011 Sunday
Yeni Şafak
Asker cinnet getirdi iki komutanını vurdu
Asker cinnet getirdi iki komutanını vurdu

Hatay'da bir onbaşı, henüz belirlenemeyen nedenle tartıştığı asteğmen ve üstçavuşu cinnet geçirerek öldürdü.

Hatay'ın Yayladağı ilçesi, 3. Hudut Taburu'na bağlı Kızılçat Hudut Taburu'nda vatani görevini yapan piyade onbaşı A.A. gece saat 00.05 sularında, henüz bilinmeyen bir nedenle, Piyade Asteğmen Mehmet Soyuer ile Piyade Kıdemli Üstçavuş Özkan Kurtoğlu ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine kendini kaybeden ve cinnet geçiren onbaşı A.A, G3 tüfeğiyle Asteğmen Soyuer ve Üstçavuş Kurtoğlu'na karakolun içinde ateş etti. Restgele çılan ateş sırasında ağır yaralanan Soyuer ve Kurtoğlu, ambulansla Antakya Devlet Hastanesi'ne götürülürken kurtarılamayarak yolda hayatlarını kaybetti. Piyade onbaşı A.A ise silahı ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Valilik, olayla ilgili olarak askeri savcılıkça adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

ASKERLERİN CENAZELERİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Öte yandan olayda yaşamını yitiren Asteğmen Soyuer ile Kurtoğlu'nun cenazeleri. Antakya Devlet hastanesi morguna getirildi. Burada yapılan otopsinin ardından iki komutanın Türk bayrağına sarılı naaşı askerler tarafından ambulanslara taşınarak Hatay Havaalanı'na götürüldü. Henüz 7 aylık asker olan Asteğmen Soyuer'in cenazesinin memleketi Tekirdağ'a, üstçavuş Kurtoğlu'nun cenazesinin ise Elazığ'a gönderildi.


12 years ago