|

Asker hariç devlet yok

İHH Acil Yardım Koordinatörü Erhan Çelik, genel olarak bölgede gıda, barınma ve hijyen malzemelerinin tümüne ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 21:30 - 2/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Bölgede yerel imkanların son derece kısıtılı olduğunu ifaden eden Çelik, “Devletin arama kurtarma faaliyetlerini yürütemediğini gördük. Askeriyenin dışında olaya müdahale eden kimse yok. Askeriye de yalın bir şekilde müdahale ediyor, profesyonel bir ekibe sahip değil. Ekibimizle bu ihtiyacı karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.



AFAD ekibi geri döndü


Nepal'e ulaşan ilk arama kurtarma ekiplerinden biri olan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ekibi ile Arama Kurtarma Ekibi afet bölgesindeki çalışmalarını tamamlamasının ardından yurda döndüler. Enkazlardan 3 cenaze çıkardıklarını belirten Arama Kurtarma Müdürü Can Avcı, şunlarısöyledi: “36 kişilik ekiple ile oradaydık. 10 kişilik medikal ekibimiz orada hizmet vermeye devam ediyor. İlk etapta kurtarma hizmetleri vererek Nepal halkının yanında olmaya çalıştık. İnsani yardımları da yetkililere ulaştırdık. AFAD ilk etapta acil yardıma ihtiyaç duyan Nepal halkına 16 ton insani yardım ulaştırdı.”



#nepal
#deprem
#Afet ve Acil Durum Yönetimi
9 yıl önce