|

Asker nöbette cinnet geçirdi: 2 er şehit oldu

Muğla Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı Alarm İskan Tesisleri'nde er A.K 02.00'de nöbet yerini terketti. Cinnet geçiren A.K kendisine eziyet ettikleri gerekçesiyle er Ömür Canca ve Tevfik Cebeci'yi koğuşlarında kurşun yağmuruna tuttu. Canca ve Cebeci şehit oldu

Muğla
00:00 - 7/10/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:43 - 7/10/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Asker nöbette cinnet geçirdi: 2 er şehit oldu
Asker nöbette cinnet geçirdi: 2 er şehit oldu

Muğla'nın Datça ilçesindeki Hava Radar Mevzi İskan Tesisleri'nde, bir askerin cinnet geçirerek ateş açması sonucu iki er şehit oldu. Datça'daki Hava Radar MevziAlarm İskan Tesisleri'nde nöbet tutan Ankara nüfusuna kayıtlı A.K. gece 02.00 sıralarında görev yerini terketetti. A.K. bir üst tertibi olan ve daha önce aralarında sürtüşme yaşadığı iddia edilen Rize Pazar doğulmu Ömür Canca (27) ile Antalyalı er Tevfik Cebeci'nin koğuşuna geldi.

G-3 İLE VURDU

İddiaya göre A.K. yanında bulunan G-3 piyade tüfeğiyle, Ömür Canca ve Tevfik Cebeci'yi kedisine eziyet ettiği gerekçesiyle kurşun yağdırdı. Olay sırasında Canca kafasına ve omzuna, Cebeci ise kalbine ve karnına isabet eden ikişer kurşun yaşamını yitirdi. A.K olayın hemen ardından gözaltına alınırken; Datça Cumhuriyet Savcılığı ise soruşturma başlattı. Er A.K. yoğun güvenlik önlemleri altında Adliye'ye sev kedildi. Şehit erler Ömür Canca ve Tevfik Cebeci'nin cenazeleri ise otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

SİZ BENİ YAKTINIZ BEN DE SİZİ YAKARIM

Er Ömür Canca'nın babası Osman Canca, Oğlunun ölüm haberiyle adeta yıkıldığını söyledi. Osman Canca, oğlunun şehit edildiği sırada sözlüsü ile telefonda konuştuğunu belirterek şunları söyledi.: “Gece 02.00 gibi oğlum sözlüsünü aramış. Bir kişi oğlumun yanına gelip 'siz beni yaktınız. Ben de sizi yakacağım' diye bağırmış. Görüşme kesilmiş, ancak telefıon açık kalmış. Telefon açık olduğu için de sözlüsü tüm konuşmaları ve olayı duymuş. Bizi arayarak uyardı. Biz de hemen arkasından oğlumun birliğini aradık ama bilgi alamadık” dedi. Canca'nın bugün düzenlenecek olan törenin ardından memleketi Pazar'da toprağa verileceği açıklandı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği açıklandı.



14 yıl önce