|

ASMEK'ten kadınlara 'altın bilezik'

Bütünşehir Yasası kapsamında ASMEK bünyesinde 14 ilçede de kurs açmayı planlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 13 bin kadına altın bizelik kazandırmayı hedefliyor. Kursa katılan kadınların en fazla ilgi gösterdiği alanlar ise bilgisayar, İngilizce, aşçılık ve el sanatları kursları oldu.

Yeni Şafak
10:39 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 08:46 - 17/12/2014 Çarşamba
AA

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası çerçevesinde merkezde bulunan 11 Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kurslarına (ASMEK) ilave olarak 14 ilçede de kurs açarak, 13 bin kadını meslek sahibi yapmayı amaçlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanı Mitat Yolcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ASMEK ve 8-14 yaş grubu çocuklara değerler eğitimi ve bilgi evi hizmeti veren Atatürk Kültür Bilgi Eğitim Merkezi (AKBEM) hizmet ağının Bütünşehir Yasası çerçevesinde ilçelere de uzandığını belirtti. Merkezde 11 ASMEK kursu bulunduğunu dile getiren Yolcu, 14 ilçede daha kurs açılması için yoğun çalışma içinde olduklarını kaydetti. ASMEK'te kadınlara yönelik kurslar düzenlendiğini, ilgi alanlarına yönelik eğitimler verildiğini anlatan Yolcu, AKBEM'de ise 8-14 yaş grubu çocuklara ders ve kültürel eğitimler aktarıldığını, değerler eğitimi ile müzik kursları gerçekleştirildiğini söyledi. 


4 İLÇE MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Yolcu, uygun binaları bulunan Alanya, Demre, Finike ve Elmalı ilçelerinde kurs merkezlerini açtıklarını bildirdi. Ocak ayından itibaren Elmalı'da ASMEK ve AKBEM kurslarının hizmete gireceğini ifade eden Yolcu, Demre'de de ASMEK kursunun açıldığını ancak AKBEM için bina aradıklarını, uygun bina bulunması halinde en kısa zamanda hizmete başlayacaklarını dile getirdi. Yolcu, Finike ve Alanya'da da her iki kurs için yer arayışlarının sürdüğünü belirtti.


BÖLGEYE ÖZGÜ KURS ALANLARI

Yolcu, mevcut kurslarda 10 bin kişiye hizmet verdiklerini, ilçelerde açılacak yeni hizmet alanlarıyla bu sayının 13 bine ulaşacağını söyledi. Kursların kadınların meslek edinmeleri açısından son derece yararlı olduğuna işaret eden Yolcu, "Kurslarda kadınların taleplerini dikkate alıyoruz. En fazla bilgisayar, İngilizce, aşçılık ve el sanatları kursları ilgi görüyor. Kursları açarken bölgenin özgün yapısına da dikkat ediyoruz. Mesela Kaş'ta dokumacılık, Döşemealtı'nda dokuma kilim gibi" dedi. 

Yolcu, AKBEM'de 9 kursta 7 bin 500 öğrenciye hizmet verildiğini sözlerine ekledi.
#ASMEK
#altın
#bilezik
#kurs
9 yıl önce