|

Avukatlar da aranacak

Çağlayan adliyesindeki terör saldırısı sonrası güvenlik tedbirleri artırılıyor. Başbakan Davutoğlu’nun talimatı doğrultusunda yeni düzenlemeler yapılacak. Avukatlar x-ray’den geçtikten sonra içeri alınacak. Savcı ve hakimlerin kapılarına kartlı sistem kurulacak. Adliye güvenliğini ise polis denetleyecek.

Yeni Şafak
04:00 - 2/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:26 - 1/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın görevi başında şehit edilmesinin ardından adliyelerdeki güvenlik önlemleri tartışma konusu oldu. Kiraz'ın hayatını kaybettiği olayda ölü ele geçirilen iki terörist, adliyeye avukat cübbesiyle gelmiş, sahte avukat kimliğini göstererek aranmadan içeri girmişti. Olayın ardından yasal düzenleme yapılması için Başbakan Ahmet Davutoğlu talimat verdi. Talimat sonrası harekete geçen Adalet ve İçişleri Bakanlığı ortak bir çalışma yaptı. Çalışmaya göre Avukatların görevlerini yaparken sahip oldukları ayrıcalıkları korunacak, adliye binalarına girerken x-ray'lerden geçmeleri sağlanacak. Bununla birlikte binaların X-RAY cihazı hassas ölçümleri artırılması sağlanacak. Bu şekilde metal eşyaların kontrolü daha sağlıklı yapılacak.



Adliye ve hassas kurumlara girişte randevu sistemine geçilmesi de öngörülüyor. Kurum binası girişinde misafire 'nereye geldiği' ve 'kiminle görüşeceği' sorulacak. Çalışanların yaka kartı taşıma konusu üzerinde hassasiyetle durulacak. Avukatlık barosundan hangi avukatın nerelerde görev yaptığına dair kayıt istenecek.



KAPILARA KARTLI SİSTEM


Savcı ve hakimlerin odalarının kapılarının açılışında kartlı sisteme geçilmesi öngörülüyor. Bununla birlikte personel kartlarına SIM karta benzer özel kart takılarak çalındığında bulunması ve tespit edilmesi ve aynı şekilde misafir kartlarına da SIM karta benzer yer bildiren kartlar takılması sağlanacak. Böylece ziyaretçi farklı bir noktaya yöneldiğinde tespiti yapılıp müdahale edilecek.



Adliyelerde güvenlik artırıldı


Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği terör saldırısının yaşandığı İstanbul Adliyesi'nde, yoğun güvenlik önlemi alındı. Adliyenin en sık kullanılan ve avukatların x-ray cihazından geçmeden giriş yapabildikleri ana giriş C kapısı, girişlere kapatıldı. Girişler B ve D kapısından yapıldı. Avukatlar da aranarak içeriye alındı. İzmir'de benzer uygulama yapıldı. Girişler x-rayden geçildiktensonra yapıldı.



#avukatlar
#üst araması
#savcı kiraz
9 yıl önce