|

Bayrampaşa Cezaevi'nde yangın

İha
00:00 - 6/12/2007 الخميس
Güncelleme: 19:53 - 6/12/2007 الخميس
Yeni Şafak
Bayrampaşa Cezaevi'nde yangın
Bayrampaşa Cezaevi'nde yangın

Bayrampaşa Cezaevi'nde bir mahkumun çakmakla yatağını yakması sonucu yangın çıktı. Olayda ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 18. 30 sıralarında Bayrampaşa Cezaevi'ndeki koğuşlardan birinde yangın çıktı. Cezaevine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderilirken, ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı. Yaralılar Vakıf Gureba Hastanesi'ne kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri, cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.


YANGINI MAHKUM ÇIKARDI

Bayrampaşa Cezaevi'nde çıkan yangının, 2 gün önce intihara kalkışan bir mahkumun çakmakla yatağını yakması sonucu çıktığı öğrenildi. Yangının jandarma ekipleri tarafından söndürüldüğü, olayın isyanla ilgisinin olmadığı açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, Bayrampaşa E Tipi Cezaevi'nde C Blok'taki Psikiyatri Bölümü'nde gasp suçundan tutuklanan bir mahkumun, sigara çakmağı ile yatağını ateşe vermesi sonucu yangın çıktı. Yangının bir isyan neticesinde çıkmış olabileceği şüphesi ile cezaevinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Koğuşta çıkan yangın, cezaevi jandarması tarafından kısa sürede söndürüldü. İçeride oluşan yoğun dumandan etkilenen 7 mahkumdan 5'i Vakıf Gureba, 2'si ise Haseki Hastanesi'ne kaldırıldı. Yangını çıkaran mahkumun 2 gün önce de kaldığı koğuşta intihara teşebbüs ettiği, bu nedenle de psikiyatri koğuşuna alındığı öğrenildi. Olayın toplu bir isyanla ilgisinin olmadığı ifade edilirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin Bayrampaşa Cezaevi'ne gelerek incelemelerde bulundu. Yayınlanan haberler üzerine cezaevi önüne akın eden mahkum yakınları ise, çıkışta Başsavcı Cengiz'den bilgi almak istedi. Mahkum yakınları ile görüşen Cengiz, "Önemli bir şey yok. Hepiniz rahat olun. Endişeleneck bir durum yok" diye konuştu.

Yoğun dumandan etkilenen mahkumların hastanelerdeki tedavisi sürerken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.




٪d سنوات قبل