|

Bereketli proje

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde 81 ilde ‘Bereket Ormanları” projesi başlatıldı. En güzel hediye, içinde gelecek olan hediyedir, ağaçtır, fidandır” diyen Emine Erdoğan, düğünlerde fidan hediye etmeyi önerdi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:44 - 26/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesindeki Gönül Elçileri Projesi kapsamında 81 ilde Bereket Ormanları Fidan Dikim Töreni gerçekleştirildi. Ankara Söğütözü'ndeki fidan dikim törenine Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Vattara'nın eşi Dominique Vattara ile birlikte katılan Emine Erdoğan, burada yaptığı konuşmaya, Bereket Ormanları gibi içinde çok güzel çağrışımları olan bir etkinlik için bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı.



81 İLDE AYNI ANDA


Bu etkinliğin kendisi için çok özel bir yanının olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Her şeyden önce hamurumuz olan toprağın üzerinde, tabiatın içinde, bereket dilekleriyle bezenmiş bir amaç için buradayız. Ülkemizin 81 ilinde, aynı anda gerçekleşen bir seferberlik ruhunun parçasıyız'' dedi. “Çocuğumuzun beşiği, yaşlımızın bastonu, kağıdımızın hamuru ve nihayetinde cenazemizin tabutu ağaç değil mi'' diyen Erdoğan, “Özel toplantılarımızda, düğünlerimizde de fidan hediye etmeyi alışkanlık haline getirelim. En güzel hediye, içinde gelecek olan hediyedir, ağaçtır, fidandır” şeklinde konuştu.



3,5 MİLYAR FİDAN


Orman ve Su İşleri Bakanlığının çalışmaları sayesinde, son 10 yılda ormanlık alanların 900 bin hektar arttığını vurgulayan Emine Erdoğan, “2023 yılında da ülkemiz topraklarının yüzde 30'u olan, 23 milyon hektar orman varlığına ulaşılması hedeflenmektedir” dedi. Bu yıl dikilmesi planlanan 250 milyon fidanla birlikte 13 yılda toplam 3,5 milyar fidanın toprakla buluşmuş olacağını aktaran Erdoğan, hedefin, nihai noktaya ulaşması konusunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığına güvendiğini dile getirdi.


#Emine Erdoğan
#Bereket Ormanları
#ağaç
#fidan
9 yıl önce