|

Bilecik'te orman yangını

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına yoğun duman nedeniyle karadan müdahalede zorluk yaşanıyor.

Aa
00:00 - 21/07/2013 Pazar
Güncelleme: 19:33 - 21/07/2013 Pazar
Yeni Şafak
Bilecik'te orman yangını
Bilecik'te orman yangını

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına yoğun duman nedeniyle karadan müdahalede zorluk yaşanıyor. Yangın, 3 söndürme helikopteri ve 8 arazözle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Kaymakam Ali Ada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine saat 14.30 sıralarında orman yangın ihbarı geldiğini ve olay yerine intikal ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

'İlk aldığım bilgilere göre, yangının yol kenarındaki anızlara sıçramış olan bir ateş neticesinde çıkmış olduğu zannediliyor. Yol kenarına atılan izmaritin buna neden olduğu iddia ediliyor. Yaklaşık 200-250 dekarlık bir alanda etkili. Soğucakpınar köyümüz hudutları içinde ancak rüzgarın etkisiyle Medetli köyümüz hudutlarına doğru ilerliyor. Yoğun duman, araçların ve ekiplerin çalışmasını engelliyor. Yangına, Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne ait 3 söndürme helikopteri ve 8 arazöz ile itfaiye ekipleriyle müdahale ediyor."

Emrah Sertkaya ise yangının yol kenarındaki anızlardan çıktığını ve bir gencin ormanlık alana sıçramaması için toprakla söndürmeye çalıştığını gördüklerini belirterek, jandarmaya ve orman işletmeye haber verdiklerini kaydetti.

11 yıl önce