|

Biz kime baba diyeceğiz?

Diyarbakır''da vurularak şehit edilen 42 yaşındaki polis memuru Osman Bal memleketinde toprağa verildi. Şehit polisin kızı Özge Bal 5 yaşındaki kardeşini kucağına alarak ''Kardeşim babamızı vurdular. Babasız kaldık. Biz kime baba diyeceğiz'' diyerek gözyaşı döktü.

Dha
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:27 - 27/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Biz kime baba diyeceğiz?
Biz kime baba diyeceğiz?

Diyarbakır''da uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen polis memuru 42 yaşındaki Osman Bal, memleketi Adana''nın Kozan İlçesi''nde düzenlenen tören ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Kozan Devlet Hastanesi Morgu''ndan alınan şehit polis memuru Osman Bal''ın cenazesi ilk olarak babasının evine getirildi. Cenazenin evin önüne getirilmesi ile gözyaşları sel oldu.

ASKERİ VE MÜLKİ ERKAN KATILDI

Helallik alınması ardından Bulduklu İlköğretim Okulu''nun bahçesine getirilen şehit polis Osman Bal''ın cenazesi için burada tören düzenlendi. Törene; İmamoğlu Kaymakamı ve Kozan Kaymakam Vekili Kürşad Özdemir, Kozan Garnizon Komutanı Yarbay Bülent Siper, Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda kişi katıldı.

TESELLİ ETMEYE ÇALIŞTILAR

Şehit polis memurunun kızı 17 yaşındaki Özge Bal, kucağına aldığı kardeşi 5 yaşındaki Süleyman''a ''Kardeşim babamızı vurdular. Babasız kaldık. Biz kime baba diyeceğiz. Allah onları da babasız bıraksın'' diyerek gözyaşı döktü. Polis öz geçmişinin okunduğu törende ayakta durmakta güçlük çeken şehidin babası Durdu, eşi Mikaile, kızları Özlem ve Özgü Bal''ı yakınları ve şehidin meslektaşları teselli etmeye çalıştı. Şehit ağabeyi gibi Diyarbakır''da görev yapan polis Mutlu Bal da törende gözyaşlarına hakim olamadı. Kozan Müftüsü Bilal Başoğlu''nun cenaze namazını kıldırmasının ardından Osman Bal''ın Türk bayrağına sarılı tabutu meslektaşları tarafından mezarlığa götürülerek toprağa verildi.


10 yıl önce