|

BM''den Türkiye''ye destek çağrısı

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Melissa Fleming, sığınmacılar konusunda uluslararası toplumu Türkiye''ye destek olmaya çağırdı. Fleming, 3 günde Türkiye''nin kabul ettiği sığınmacı sayısının, 3 yılda Avrupa ülkelerinin tamamının kabul ettiği sayıya eşit olduğuna dikkat çekti: ''Kobani''deki tüm halk Türkiye''ye girecekmiş gibi hazırlanıyoruz'' dedi.

Cenevre
00:00 - 24/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:37 - 24/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
BM''den Türkiye''ye destek çağrısı
BM''den Türkiye''ye destek çağrısı

BMsayıları her geçen gün artan sığınmacılara ilişkin, Türkiye''nin uluslararası toplum tarafından desteklenmesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Melissa Fleming, ''Türkiye''nin uluslararası toplum tarafından desteklenmesi gerekiyor'' dedi. BM Cenevre Ofisi''nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Fleming, son dört gün içinde IŞİD terör örgütü saldırılarından kaçan 138 bin Suriyelinin Türkiye''ye sığındığını açıkladı.

BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Suriyelilerin, güvenlik ve sağlık kontrolü ile kayıt olmak üzere üç aşamadan geçtikten sonra ülkeye giriş yaptığını ifade eden Fleming, BMMYK''ın, Türkiye''ye gelen yeni sığınmacılar için on binlerce yardım malzemesi gönderdiğini vurguladı. ''Türkiye ile beraber biz Kobani''de yaşayan tüm halkın Türkiye''ye giriş yapacağı yönünde hazırlık yapıyoruz'' diyen Fleming, Kobani''nin nüfusunun 400 bin olduğunu ve 200 bin kişinin göç ettiğini belirtti. Fleming, ''Hepsi Kobani''den ayrılır mı bilmiyoruz ama hazırlığımızı bu yönde yapıyoruz'' dedi.

TÜRKİYE DESTEKLENMELİ

Türkiye''de, 1,5 milyondan fazla Suriyeli olduğunu ve bunun 800 bininin BMMYK tarafından kaydedildiğini bildiren Fleming, son günlerde Türkiye''ye gelen 138 bin yeni sığınmacının, 3 yıldır süren Suriye krizi boyunca Türkiye dışındaki Avrupa ülkelerinin tamamının kabul ettiği sığınmacı sayısına eşit olduğuna dikkat çekerek, Türkiye''nin bu konuda mutlaka desteklenmesi gerektiğini ifade etti.


10 yıl önce