|

Botu batırıp ölüme terk ettiler

Lastik botlarını batıran Yunan devriyesinin Ege Denizi'nde ölüme terk ettiği 16 kaçağı Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı

Yeni Şafak
04:00 - 2/12/2014 Salı
Güncelleme: 22:03 - 1/12/2014 Pazartesi
Diğer
Ege Denizi’nde lastik botları Yunanlar tarafından batırılan kaçakları Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. 29 Kasım’da İzmir’in Dikili ilçesi Denizkent önlerinde kaçak göçmenleri taşıyan lastik botun battığı ihbarını alan Sahil Güvenlik Ege Deniz Komutanlığı ekipleri hemen harekete geçti. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, denize açıldıkları lastik botları batan ve deniz yüzeyinde kalmaya çalışan 12’si Eritre, 4’ü Suriye uyruklu 16 göçmeni kurtardı. Kıyıya ulaştırılan göçmenler, Midilli adasına gitmek üzere denize açıldıktan bir süre sonra yanlarına gelen Yunan Sahil Güvenlik botunun lastik botlarını batırdığını, bu esnada bir arkadaşlarının da bacağından yaralandığını anlattı. Yaralanan kaçak hastaneye kaldırılırken, ölümden dönen diğer göçmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Ekiplerin 30 Kasım’da da 89 kaçağı kurtardığı kaydedildi. 

DONACAKLARDI

Öte yandan, Yunanistan’a gitmek için Çanakkale’nin Ezine ilçesi sahillerine gelen ve donma tehlikesi atlatan Eritre uyruklu 34 kaçak kurtarıldı.  
#Ege Denizi
#bot
#battı
#Yunanlar
9 yıl önce