|

Bu çetede yok yok

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:04 - 18/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Selam soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve şu anda yurtdışında firari olarak yaşayan Emrullah Uslu'nun 05.07.2013 günü 'medyagundem' isimli internet sitesi ve sahibi hakkında yaptığı şikayet İstanbul'da adliye, emniyet, yargı ve medyayı içine alan paralel çeteyi açığa çıkardı. Uslu'nun bir internet sitesi hakkında yaptığı şikayet dilekçesi, dönemin basın savcısı Ömer Solmaz tarafından genişletilerek, gazeteciler Esat Burak Uzundere, Seyfettin Mut, Hikmet Gök, Mustafa Yüce, Tutkun Akbaş ve Ramazan Satılmış hakkında organize suç örgütü soruşturması açılmasına neden oldu. Çok sayıda gazeteci, bu örgüt soruşturması kapsamında dinlemeye alındı.



'İKİ ŞUBE ARAŞTIRSIN'


Bu soruşturma sürerken, polis durup duruken Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'ten müşteki sıfatıyla ifade alındı. İfadenin ardından hem İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne hem de İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne 'ortak soruşturma yapın' talimatı verildi.



BİR ANDA BÜYÜDÜ


Basit bir basın soruşturması böylece büyük bir örgüt dosyasına dönüştürüldü. Gazetecilerin örgüt üyesi olarak gösterildiği kumpas soruşturması, Emrullah Uslu'nun şikayeti üzerine başlatıldı ancak dosya ile hiçbir ilgisi olmadığı halde Bülent Keneş, Celil Sağır ile Abdülkerim Balcı soruşturmaya 'mağdur' olarak dahil edildi. Keneş, Balcı, ile Sağır'ın müşteki olarak ifadesinin alınması hakkında herhangi bir savcılık talimatı bulunmuyor. Dün mahkemeye sevk edilen ve tutuklanması istenen zanlıların, bu dosyayı genişletmek için savcılık emri olmadan sözkonusu kişileri dosyaya dahil ettikleri belirtiliyor.

#medyagundem
#Emrullah Uslu
#Ekrem Dumanlı
9 yıl önce