|

CHP'li vekil gizli oturumu açıkladı

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, TBMM’de çözüm süreci ile ilgili yapılan ve 10 yıl içinde açıklanması suç sayılan "gizli oturum" kayıtlarını açıkladı. Özkoç "Ben bunların suç olduğunu biliyorum ve kendi isteğimle açıklıyorum" ifadeleri ile BDP'nin süreçteki 6 talebini açıkladı.

17:54 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 18:19 - 29/12/2014 Pazartesi
Diğer

20 Ekim 2011'de AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin “terör” konusunda verdiği genel görüşme önergelerinin öngörüşmeleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kapalı oturum yapıldı. 26 Ekim 2011'de “terör” konulu genel görüşme için yapılan kapalı oturum gerçekleştirildi. TBMM'de gerçekleştirilen kapalı oturumda görüşülen konuların 10 yıl içinde açıklanması suç sayılıyor.


CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise Bugün TV ekranlarında canlı yayında TBMM'de gerçekleştirilen kapalı oturumun içeriğine ilişkin açıklamalar yaptı. Özkoç, yapılan gizli oturumda dönemin BDP Grup Başkanvekili'nin çözüm süreci ile ilgili taleplerini 6 madde halinde açıkladı.  Özkoç, "Ben bunların suç olduğunu biliyorum ve kendi isteğimle açıklıyorum" dedi. 


İşte CHP'li Özkoç'un canlı yayında açıkladığı BDP'nin taleplerinin olduğunu iddia ettiği o maddeler:


- Türkiye'nin 25 eyalete bölünmesi.


- Öcalan'ın serbest bırakılması


- Özerklik koşularının gündeme getirilmesi


- Eyalet başkanlarının TBMM'ye getirilmesi


-  Özerklik hakkının saklı olması


- Her eyaletin kendi özerk güvenlik güçlerinin olması


Bilerek suç işledi

TBMM'de gerçekleştirilen gizli oturumdaki konuları açıklayan Özkoç, "Ben bunların suç olduğunu biliyorum ve kendi isteğimle açıklıyorum. Ama ben Meclis'te ettiğim yemine sadık kalmak için bunları açıklıyorum ve Türk milletine verdiğim sözü yerine getiriyorum" dedi.

#chp
#cumhuriyet halk parttisi
#tbmm
#genel kurul
#gizli görüşme
#engin özkoç
9 yıl önce