|

Çin’in Teklemekan zulmü

Çin’den kaçtıktan sonra Tayland’da gözaltına alınan biri 4 aylık bebek 17 Uygur Türkü’nün dramı sürüyor. Bangkok’ta mahkeme, Teklemekan ailesinin tutukluğunun devamına karar verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 21:09 - 28/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Doğu Türkistan'da Çin'in baskı ve zulmünden kaçarken geçtiğimiz yılın nisan ayında Tayland'da polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan Uygur Türkleri'nin bu ülkedeki yargılamasına devam edildi. Taylant'ın başkenti Bangkok'ta görülen duruşmada biri 4 aylık bebek 17 Uygur Türkü sanık olarak bulundu. Mahkemeye Çin elçiliğinden kimsenin katılmaması akıllarda soru işareti bıraktı. Tayland mahkemesi, esir tutulan Teklemekan ailesinin tutukluğunun devamına karar verdi.



BU ADİL DEĞİL


Çin'in Uygur vatandaşları için aldığı tutuklama kararını eleştiren Doğu Türkistanlılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk “24 Mart'ta yapılan duruşmaya Çin elçiliğinden 8 kişi katılırken, cuma günkü celseye Çin'den kimse katılmadı. Alınan karar Uygur kardeşlerimizin aleyhine oldu. Biz bunu hayretle karşılıyoruz. Bu karar, kapılı kapılar ardında alınmış bir karar” dedi. Çin'in baskılarıyla alınan kararın adil olmadığını söyleyen Tümtürk, kararı reddedeceklerini söyledi. Tümtürk, “Teklemekan ailesinin avukatlarıyla birlikte bir üst mahkemeye müracaat edip alınan karara itiraz


edeceğiz. Uygur kardeşlerimizin hakkını aramaya devam edeceğiz” diye konuştu.


#Uygur Türkü
#Çin
#Tayland
9 yıl önce