|

Değmesin yağlı boya

Satın aldığı sıfır cipin kapısının daha sonra boyandığının ortaya çıkması üzerine firmaya başvuran Yaşar Yüksel, bayinin değiştirilmesi talebini reddetmesi üzerine  aracının her yayına yaşadığı olayı anlatan yazı yazdı.

Aa
00:00 - 1/11/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:02 - 1/11/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Burdur'da veteriner hekimlik yapan Yavuz Yüksel, bir süre önce Kayseri'deki bir otomobil bayisinden 40 milyar liraya sıfır cip satın aldı. Aracını bir süre kullanan Yüksel, bir süre sonra sol ön kapısındaki boyanın aşındığını fark etti.

Yetkili servise giden Yüksel'e, aracın ön kapısının fabrikadan çıktıktan sonra boyandığı söylendi. Aracı satın aldığı bayiye ve distribütöre götüren Yüksel, değiştirilmesi isteğine olumsuz yanıt verilince aracın arka, ön ve yanlarına, ''Kamuoyunun dikkatine. Kayseri'den bayiden sıfır olarak almış olduğum 4x4 aracın sol ön kapısı boyalı çıkmıştır. Hem bayiye, hem de Türkiye distribütörüne noterden ihtar göndermemize rağmen bu marka müşterisini dikkate almamıştır. Bu araç kaderine terk edilmiştir'' yazısı astı.

Yavuz Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, aracın kapısının boyalı çıkması üzerine önce bayiye sonra distribütöre giderek aracın değiştirilmesini talep ettiğini söyledi.

Bayi ve distribütöre avukat aracılığıyla ihtar verdiğini anlatan Yüksel, ''Ancak bana bir yanıt verilmedi. Bunun üzerine cipin her yayına yaşadığım durumu yazarak protesto ediyorum'' dedi.

Başka insanların aldanmaması amacıyla böyle bir protesto yöntemi kullandığını ifade eden Yüksel, ''Bayiye bu ayıbı bütün Türkiye'ye duyuracağımı söyledim. Ona rağmen 'elinden geleni ardına koyma' dediler. Ben de bu durumu il il dolaşarak insanlara duyurmaya, yazıyı herkesin görmesini sağlamaya çalışıyorum. Vatandaşlardan da olumlu tepki alıyorum'' diye konuştu.


11 yıl önce