|

Diyanetten Latin Amerika zirvesi

Diyanet, yaptığı 5 zirvenin ardından, Kasım ayında ''Latin Amerika Dini Liderler Zirvesi'' düzenleyecek. Diyanet İşleri Başkanı Görmez: ''Dünyada ulaşamadığımız Müslüman topluluk kalmayacak''

Ankara
00:00 - 16/09/2014 Salı
Güncelleme: 23:03 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Diyanetten Latin Amerika zirvesi
Diyanetten Latin Amerika zirvesi

Diyanet İşleri Başkanlığı, dünya Müslümanlarının tamamına ulaşmak için yürüttüğü çalışmalar kapsamında Kasım ayında ''Latin Amerika Dini Liderler Zirvesi'' düzenleyecek. Bugüne kadar; ''Avrasya İslam Şurası'', ''Afrika Müslüman Dini Liderler Zirvesi'', ''Avrupa Müslümanları Buluşması'', ''Balkan Diyanet İşleri Başkanları Toplantısı'', ''Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi'' adı altında 5 ayrı organizasyona imza atan Diyanet, 2015 yılının ilk çeyreğinde de ''Dünya Müslüman Azınlıklar Kurultayı''nı yapmayı planlıyor. Gürcistan''a yaptığı ziyaret sonrasında değerlendirmelerde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet''in sadece Türkiye''de din hizmeti ve din eğitimi yürütmediğini vurguladı.

DİNİ KURUMLARIN İŞBİRLİĞİNE İHTİYAÇ VAR

Hristiyan ülkelerde yaşayan Müslümanlar ile Müslüman ülkelerde yaşayan Hristiyanların sorunlarının artmaya başladığına dikkati çeken Görmez, ''Bunun için bilhassa bu iki dünyanın dini kurumlarının işbirliğine ihtiyaç vardı'' diye konuştu. Önce Moskova Patriği ile iletişime girdiklerini, ortak bir komisyon oluşturduklarını hatırlatan Görmez, daha sonra Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia''yı Türkiye''ye davet ettiklerini belirtti.

BÜYÜK BİR PROGRAMIN PARÇASI

''Bütün ziyaretlerimiz, bu geniş çerçevede bir büyük programın parçası olarak yer alıyor'' diyen Görmez, görüşmelerde Gürcistan''daki Müslümanların dini eğitim, cami gibi ihtiyaçlarını ele aldıklarını anlattı. Görmez, ''İş göçü nedeniyle Türkiye''ye giden Gürcülerin dini, ibadet hayatlarının nasıl olacağı da ele alındı'' diye konuştu.

Orta Cami''de namaz

Gürcistan ziyareti kapsamında Batum Orta Cami''yi ziyaret ederek, buradaki Müslümanlarla sohbet eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ardından cemaate vakit namazını kıldırdı.


10 yıl önce