|

Donarak ölmemişler

Edirne’de nisan ayında cesetleri bulunan 9 Afganlı kaçağın donmadığı, av tüfeğiyle öldürüldüğü ortaya çıktı. Kaçakların birinin üzerinden çıkan fotoğraf sayesinde zanlılara ulaşıldı

04:00 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:10 - 23/11/2014 Pazar
Diğer
Edirne’de donarak öldükleri sanılan 9 Afganlı kaçağın av tüfeğiyle öldürüldükleri belirlendi. Geçtiğimiz nisan ayında bir ihbarı değerlendiren jandarma, Budakdoğanca köyü Kırçeşme mevkisinde yaptıkları kontrollerde, çalılıklar içerisinde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 9 kaçağın cesedini bulmuştu. İlk değerlendirmede kış soğuklarında donarak öldükleri sanılan kaçakların cesetleri, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. 

KAN DONDURAN GERÇEK

Yapılan otopside, kaçakların av tüfeğiyle öldürüldükleri sonucunun çıkması üzerine jandarma titiz bir inceleme başlattı. Jandarma, bir kaçağın üzerinden çıkan fotoğraftan yola çıkarak olayı aydınlattı. Vesikalık fotoğrafın üzerinde yazan stüdyoyu bulan jandarma, Kahramanmaraş’taki fotoğrafçıyla görüştü. Ekipler, kaçakların stüdyoya Türkiye’de ikamet izni olan bir Afganlı ile geldiği bilgisine ulaştı. Kılavuzluk etmesi istenen bu kişinin sorgusu zanlıların kimlikleri tespit edildi.  

PARALARINI ALMIŞLAR

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında teknik ve fiziki takip sonucu olaya karıştıkları iddiasıyla Adana’da E.K, Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde O.T, Edirne’de de A.F ve L.F gözaltına alındı. Öldürülen 9 Afgan kaçağın para ve değerli eşyaları gasp edildikten sonra öldürüldüğü tespit edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan E.K, mahkemece tutuklandı, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 9 Afganlı kaçağın cesedi, sınırdaki Budakdoğanca Köyü Kırçeşme  mevkiindeki çalılık alanda bulunmuştu.

#Edirne
#9 Afganlı
#donarak
9 yıl önce