|

Eğitime çatışma engeli

Suriye'den atılan havan mermilerinin sınırı aşıp Türkiye tarafına düşmesi, Suruç''ta 3 mahallede okulların tatil edilmesine neden oldu.

Suruç
00:00 - 1/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:36 - 30/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Eğitime çatışma engeli
Eğitime çatışma engeli

Kobani'de IŞİD militanları ile YPG güçleri arasında süren çatışmalar sırasında ateşlenen havan mermilerinin sınırı aşıp Türkiye tarafına düşmesi, bölge güvenliğini tehdit eder hale geldi. Suruç''un sınır hattındaki 3 mahallesinde güvenlik endişesiyle okullar tatil edildi. Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Mürşitpınar ile sınır hattındaki Çengelli ve Eğrice mahallesinde bulunan okulların 2 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

ZORAFA DÜNÜ SAKİN GEÇİRDİ

Önceki 2 gün yoğun çatışmaların yaşandığı ve patlamaların duyulduğu Kobani''ye bağlı Şiftek Köyü Zorafa mevkii, dünü daha sakin geçirdi. Suruç''un Karaca Mahallesi''nden de izlenebilen çatışmaların şiddetinin önceki günlere göre azaldığı gözlendi. Bu arada mahallenin yüksek tepelerine çıkan bazı vatandaşlar, Suriye'deki gelişmeleri dürbünle izlemeye devam ediyor.

KÖYE BAYRAK DİKTİLER

İlerleyişini sürdüren IŞİD, Kobani''ye yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Kazıkan köyünün kontrolünü ele geçirdi. Köye gelen grubun su deposunun üstüne bayrak diktiği gözlendi. Çatışmalardan kaçan bir grup Suriyeli Kürt de Kazıkan ile Mersinbel köyleri arasındaki bir bölgede toplandı. Kalabalık, Türkiye''ye geçmek için izin bekliyor. Bu arada önlemlerini artıran güvenlik güçleri, sınır hattına yaklaşan Türk vatandaşlarını bölgeden uzaklaştırıyor.

Tatil edilen okulların önü, bölgede hem nöbet tutmaktan hem de gelen sığınmacıların yardımına koşmaktan bitkin düşen askerler için dinlenme alanı oldu.

IŞİD tankları sınırda

15 gündür Kobani''yi almaya çalışan IŞİD, kent merkezine 5 km yaklaştı. Sıfır noktasında bulunan Mertismail Köyü''nün karşısındaki köyü ele geçiren IŞİD, tanklarını buraya sevketti. Böylece IŞİD Türkiye'ye 3 km mesafeye kadar yaklaştı.

10 yıl önce