|

Emekli subaylar Wilson'dan rahatsız

ABD Büyükelçisi Ross Wilson'a mektup gönderen emekli subaylar, büyükelçilikte Güneydoğu milletvekilleriyle yapılan görüşmeden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Anka
00:00 - 28/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 15:35 - 28/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Emekli subaylar Wilson'dan rahatsız
Emekli subaylar Wilson'dan rahatsız

TESUD Genel Merkez Yönetim Kurulu adına Genel Başkan emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, Wilson'a gönderdiği mektupta, "Siz Sayın Büyükelçinin inisiyatifi ile ABD'nin Türkiye'yi ziyaret eden Kongre üyeleri ile 'sözde Kürt milletvekillerinin' görüştükleri haberi, TESUD mensuplarını ve Türk Ulusunu son derece üzmüştür" dedi. Görüşmenin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile şekillenen Türkiye Cumhuriyeti Devlet düzeni ile bağdaşmadığını vurgulayan Küçükoğlu mektupta şunları kaydetti:

“TBMM mensubu milletvekilleri Türk ulusunun tamamını temsil etmektedirler. Ülkemiz anayasa düzeni federalizmi, bölge ve etnik temsili sistemini kesinlikle kabul etmemektedir. Anayasanın 66. maddesine göre 'Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür' Kürt milletvekili olamaz.

Sizin hareketiniz karşısında Türkiye'nin Washington Büyükelçisinin Türk parlamenterlerle birlikte 100 milyona ulaşan Latin parlamenterleri, Müslümanları, siyahları, kızılderilileri federal temsilci saymaları, dost Amerikan kamuoyu tarafından nasıl karşılanacaktır? Önerimiz, etnik ayrımcılığı simgeleyen bu hareketi hemen sona erdirmeniz, 'Kürt sorunu' yerine 'terör sorunu' anlayışını benimsemeniz, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız, egemen, üniter, laik bir ulus devlet olduğu gerçeğini benimsemeniz, kongre üyelerinin tarafsız bakış açısı ile incelemeler yapmalarına uygun ortam hazırlamanız."

16 yıl önce