|

Erdoğan dolar için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'te STK temsilcilerinin katıldığı yemekte dolarda son bir haftada meydana gelen aşırı yükselmeye ilişkin finans çevrelerine yönelik, "Adeta dolar zenginleri üretmek istiyorlar. Bunun gayreti içindeler" dedi. Erdoğan "Unutmayın dere yatağında akar. Gereğini bizler de önümüzdeki hafta içinde yaparız" ifadelerini kullandı.

16:44 - 7/03/2015 суббота
Güncelleme: 17:49 - 7/03/2015 суббота
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'te STK temsilcilerinin katıldığı yemekte gündeme ilişkin açıklamar yaptı. Muhalefet partilerinin kapatılcağı iddilarını değerlendiren Erdoğan "Bugünlerde gündeme bir şey geldi. Gerçekten rahatsız olmadım da diyemem. O da şu: Bir, iki parti veya üç parti neyse kendilerinin kapatılmasına yönelik bazı operasyonların olduğundan bahsediyorlar. Çok çirkin buldum, ayıptır" dedi. 


Erdoğan dolar için tarih verdi

Dolarda son 10 gün içinde meydana gelen aşırı yükselmeyi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan dolar yatırım yapılmaması gerektiğini tekrar vurguladı. Erdoğan "Adeta dolar zenginleri üretmek istiyorlar. Bunun gayreti içindeler. Fakat bir taraftan da, o da enteresan, Merkez Bankasını da köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Bana diyorlar ki 'Merkez Bankasına çok vuruyorsun' şimdi Merkez Bankası çıksın işte çözsün sorunu, o çözecek, ben mi çözeceğim. Ortada böyle bir vaka var. Olay bir parite meselesi, olay bu" dedi.  Cumhurbaşkanı  Erdoğan "Unutmayın dere yatağında akar. Gereğini bizler de önümüzdeki hafta içinde yaparız" ifadelerini kullandı.


Dolar haftaya rekorlar ile başlamış haftanın son günü ise ani bir yükselişin ardından yönünü aşağı çevirmişti. 2,64'leri test eden dolar 2,62'lere gerilemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolardaki bu yükselişi bahane ederek, spekülatif haberler çıkaran ve bundan beslenmeye çalışanlara, “Faiz lobisinin malum bir çalışması var. Açık ve net söyleyeyim: faiz veya dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilir” mesajını vermişti. 

#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Gaziantep
#dolar
#ekonomi
9 лет назад