|

Erdoğan: Onların cibilliyeti bozuk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen TİKA toplu açılış töreninde "Bazı köşe yazarları var ecdat eserlerine sahip çıkanları eleştiriyor. Onlar köksüz çünkü onların cibilliyeti bozuk" dedi. Erdoğan konuşmasında Rumeli Hisarı'nda inşa edilen mescitle ilgili ''Bir ödül töreninde, sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor, 'biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz' diyor. Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı'' ifadelerini kullandı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, daha önce başkanlığını yaptığı TİKA'nın açılış töreninde en ön sırada olması dikkat çekti.

Yeni Şafak
11:33 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:58 - 7/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen TİKA toplu açılış törenine katıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, daha önce başkanlığını yaptığı TİKA'nın açılış töreninde en ön sırada olması dikkat çekti. Erdoğan "Bazı köşe yazarları var ecdat eserlerine sahip çıkanları eleştiriyor. Onlar köksüz çünkü onların cibilliyeti bozuk" dedi. Erdoğan konuşmasında Rumeli Hisarı'nda inşa edilen mescitle ilgili ''Bir ödül töreninde, sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor, 'biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz' diyor. Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı'' ifadelerini kullandı.



Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



- Altı ayrı ülkede canlı bağlantı ile bizi izleyen kardeşlerim hanımefendiler beyefendiler sizi selamlıyorum açılışı yapılacak olan altı eserin hayırlı olamasını diliyorum. Az önce bizzat sayın başkan ve başbakan yardımcısı da ifade etti. Bunların bilinmesi ve TİKA'nın dünyanın nerelere ulaştığını görülmesi açısından önemli.



- Bu hizmetlerin açılış heyecanını bizlerle birlikte paylaşan herekse teşekkür ediyorum tüm TİKA personelini kutluyorum TİKA amblemi 5 kıtada umuda dönüşmüş durumda. Geçtiğimiz 12 yılda 140 ülkeye yardım ulaştıran TİKA doğrudan insanların hayatına dokunan yardımlar gerçekleştiriyor. Ülkemizin insani yardımda üçüncü sıraya yükselmesinde TİKA yardımları önemli bir etken.



- Hayalleri 81 vilayetimize dahi ulaşamayanların aksine, biz 3 kıta, 7 iklimi kucaklayan bir anlayışla tüm kardeşlerimizin onurunu korumanın, geleceğine ışık tutmanın mücadelesini veriyoruz. Biz de kuru slogan, istismar olmadı. Biz yaşadık ve yaşatmaya gayret ettik.



Milli Şefleri'nin izinden gitmek istiyor olabilir


- Bizde kuru slogan olmadı bizde istismar olmadı biz yaşadık ve yaşatmaya gayret ediyoruz. Na aldatan olduk ne aldanan olacağız. Türk milliyetçiliği adına Orta Asyayı ağızlarına düşürmeyenler bizim bugün yolunun açılışını yapacağım Bilge Tonyukuk anıtına bir kere gitti mi? Bunlar sadece istismar etmeyi bilir bunların defterinde hizmet etmek yoktur. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra, Boraltan Köprüsü'nde düşmana teslim edilen Azerbaycanlı kardeşlerimizin sızısı, hala yüreklerimizde. Bugün Suriye'den, Irak'tan gelen misafirlerimizi zorla geri göndermekten söz edenler, Milli Şefleri'nin izinden gitmek istiyor olabilir ama bizim necip milletimiz böyle utancın bir daha yaşanmasına asla izin vermez. Bizim töremizde misafirimize kapı kapatmak var mı? Biz kendimize yakışanı yapmak zorundayız. Atalarımız bundan 500 yıl önce İspanyol zulmünden kaçan on binlerce insana kucak açmıştır. Körfez Savaşı'ndan kaçanlara nasıl kapımızı açmakta tereddüt etmediysek bugün de aynısı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.



- Kardeşlerim bizler paylaşmanın eksiltmediğini bilakis bereketlendirdiğini inanan bir medeniyetin evlatlarıyız imkanlarımız bunu ziyadesi ile karşılayacak bir durumda Batı ne yapıyorsa yapsın. Biz yanı başımızdakiler başta olmak üzere kardeşlerine kapıları kapatan değil kardeşleri ile bütünleşen bir Türkiye arzu ediyoruz.



Onların cibilliyeti bozuk


- Bazı köşe yazarları var ecdat eserlerine sahip çıkanları eleştiriyor. Onlar köksüz çünkü onların cibilliyeti bozuk. İstanbul'da Boğazkesen Hisarı yani bugün ki Rumeli Hisarı ecdadımız buraya güzel bir mescit inşa etmiş Büyükşehir Belediye Başkanı iken bunu yapmak istedik ama yargı ile boğuşma sonucu yapamadık. Geriye sadece minare kaldı. Allah'tan minaresi kaldı yoksa burası cami değil diyecekler. Sonra tiyatro ve konser alanı olarak kullanılıyordu. Fatih'in emaneti olan Rumeli Hisarı içerisindeki bu mescit tekrar inşa edilmeye çalışılıyor. İnşaat şu anda sürüyor, inşallah ramazana değilse de bayrama yetişecek ve ibadete açılacak. Ne güzel bir hizmet değil mi? Yapanlardan Allah razı olsun. Ama bakıyoruz, bir ödül töreninde, sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor, 'biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz' diyor. Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı. Paralel yapı gazetesi de tam sayfa haberle buna destek veriyor. BU iki kesim Gezi olayları sırasındaki gizli işbirliklerini artık alenen gösteriyorlar. Hale bak geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olamaz.





Sen önce bu milletin tamamının partisi olmayı bir öğren


- (Kılıçdaroğlu) Bakın şimdi Kayseri'de konuşma yapıyor, 'benim imam hatiplerin kapatılmasıyla ilgili bir açıklamam yok' diyor. Seçim bildirisi diye bir şey açıkladın, işte onun içinde yer alıyor. Yazılı olarak orada var. Hangisine inanacağız? Ağzından çıkana mı yayınladığın o bildirgeye, beyannameye mi? Orada ne diyor, '1+8+4' diyor. Bu ne anlama geliyor; imam hatiplerin orta kısmının tekrar kapatılması anlamına geliyor. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz, bunu çok iyi bilmemiz lazım. Bu konuda kararlı bir şekilde yürüyüşümüz tabii ki devam edecektir. 8 yıllık eğitim faciasını diriltme sözünü vereceğine bu ülkenin, bu milletin inancı için, tarihi için ne yapacaksın onu söyle. Sen önce bu milletin tamamının partisi olmayı bir öğren.



- Benim Kürt dindar kardeşlerim ben inanıyorum ki bu yaklaşıma gereken cevabı verecektir. İtalya koalisyondan o kadar çekmiş ki koalisyonu yasaklayan yasa çıkardı dünya istikrar arıyor bunlar bozmaya çalışıyor. Milletimiz eski Türkiye'nin tekerrür etmesine izin vermeyecek.



------------


kura sonuçlarını sorgulamak için tıklayınız




#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#ATO Congresium
#TİKA toplu açılış töreni
#canlı
9 yıl önce