|

Erdoğan'dan 'seçim' açıklaması

Kalıcı azınlık hükümetine karşı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Seçime götürmek kaydıyla bir azınlık hükümeti pekala mümkündür" dedi. Erdoğan, koalisyon görüşmelerinde olumlu sonuç çıkmadığı takdirde hemen milli iradeye gidilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yeni Şafak
08:37 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 05:50 - 31/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

İki günlük Çin gezisinin ardından Endonezya'ya geçen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisini takip eden basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.



"Olumlu sonuç çıkmadığı takdirde hemen milli iradeye müracaat edelim
"


Türkiye'de son yaşanan terör saldırılarında hükümetin hala kurulamamış olmasında bir etkisinin olup olmadığı sorulan Erdoğan "Hayır, sanmıyorum. Koalisyon görüşmelerinden olumlu sonuç çıktı çıktı. Çıkmadığı takdirde, hemen milli iradeye müracaat edelim ki, tekrar kararı millet versin ve böylece de şu andaki durumdan bir an önce kurtulmuş olalım" değerlendirmesini yaptı.



Seçime götürmek kaydıyla azınlık hükümeti
ne yeşil ışık


Olası bir erken seçimde sandık güvenliği için taşımalı sistem gibi konuların YSK tarafından değerlendirileceğini söyleyen Erdoğan "Taşımalı sistem sandık güvenliği için önem arz ediyor. Türkiye bunu başarabilir. Ancak başka sorunlar da var. Örneğin son operasyonlarda bini aşkın kişi gözaltına alındı. Ne var ki, iç güvenlik yasası çıkmış olmasına rağmen gözaltına alınanlar bir kapıdan girip diğer kapıdan çıkabiliyor. Bunlar da terörü ve teröristi cesaretlendiriyor. Yasama ve yürütme üzerine düşen adımları atıyorsa yargı da üzerine düşeni yerine getirmelidir" dedi.



Kalıcı bir azınlık hükümetine karşı olduğunu belirten Erdoğan seçime götürmek kaydıyla bir azınlık hükümetinin mümkün olabileceğini söyledi.





#Seçim
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Endonezya
#Çin
9 yıl önce