|

Evet için kapı kapı gezecekler

Kendilerini 'demokrasi elçileri' diye isimlendiren 3 bin genç, İstanbul'da bütün mahalle ve sokakları dolaşarak referandumda 'Evet' oyu isteyecek.

Cihan
00:00 - 7/08/2010 Cumartesi
Güncelleme: 15:10 - 7/08/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Evet için kapı kapı gezecekler
Evet için kapı kapı gezecekler

Kendilerini 'demokrasi elçileri' diye isimlendiren 3 bin genç, İstanbul'da bütün mahalle ve sokakları dolaşarak referandumda 'Evet' oyu isteyecek. Anayasa değişikliği ile ilgili hazırlanan kitapçık ve broşürleri evlere dağıtacak gençler, Başbakan Erdoğan'ın mektubunu da vatandaşlara ulaştıracak.


Demokrasi elçilerinin başlattığı 'Evet' kampanyasının startı Beyazıt Meydanı'nda düzenlenen gösteri ile yapıldı. Meydana beden dili ile 'Evet' yazan gençler, ellerinde 'Evet' yazılı dövizler taşıdı.


Gençleri ilçelere göndermeden önce bir konuşma yapan AK Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Erkan Kandemir, Türkiye'nin demokratikleşme süreci yaşadığını belirtti. Demokratik anayasaya doğru ciddi adımlar atıldığına dikkat çeken Kandemir, "1982 Anayasası'nın çizdiği dar çerçeve, bugün yükselen bir güç olan Türkiye siyasetini ve toplumsal talepleri karşılayamamakta ve çatırdamaktadır. Nitekim yapıldığı günden bu yana birçok kez değişikliğe uğramış ve artık yamalı bohça halini almıştır. Türkiye'nin yeni ve sivil anayasa gereksinimi yadsınamaz bir gerçeklik olarak karşımızda durmaktadır. Bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları meslek birlikleri bu konuda hem fikirdirler. Şimdi kapsamlı bir değişiklik paketi meclisten geçirilmiş tüm engelleme çabalarına rağmen son söz referandumda milletin iradesine bırakılmıştır." diye konuştu.


Referandumda 'Hayır' kampanyası yürüten siyasi partilerin seçmen karşısında tutarlı bir gerekçe gösteremediğini dile getiren Kandemir, "Salt 'Hayır' demenin dayanılmaz hafifliğine kendilerine kaptıranlar değişikliklerin işçinin, memurun, kayısı üreticisinin sorunlarını çözmeyeceğini çünkü değişiklik paketinde bu tür maddelere yer verilmediğini meydanlarda fütursuzca dile getirmektedirler. Korkarız bu değişiklik paketi ile Zeki Müren bizi göremeyecek. Ama 12 Eylül karanlığında dar ağacına götürülen gencecik fidanlar bizleri yattıkları yerden görecekler." şeklinde konuştu.


Kampanyaya katılan gönüllü gençler ise çalışmayı bütün mahalle ve caddede sürdüreceklerini belirtti. Vesayetin kaldırılması açısından referandumun önemli olduğuna dikkat çeken gençler, dağıtılan kitapçık ve broşürlerde neden evet denilmesi gerektiğinin ayrıntılı bir şekilde açıklandığını ifade etti. Gençlerin dağıttığı broşürü okuyan ve inceleyen vatandaşlar ise referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını kaydetti.


Üzerinde 'Evet' yazan tişört, broşür, çanta verilen gençler, 39 ilçeye dağıldı. Broşürleri ve Başbakan Erdoğan'ın mektuplarını bütün evlere dağıtacak gençler, bu kampanyayı yasak uygulaması başlayıncaya kadar sürdürmeyi hedefliyor.


14 yıl önce