|

Eylemde yakalanan doktorlar sahte çıktı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, doktor önlüğü giymiş 3 kişinin gözaltına alınması ilişkin önemli bilgiler verdi. Gözaltına alınan kişilerin doktor olmadıklarını söyleyen Mutlu 'Bu kişiler çeşitli suçlardan sabıkalıdır' dedi.

Oktay Yıldırm
00:00 - 17/06/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:53 - 16/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
Eylemde yakalanan doktorlar sahte çıktı
Eylemde yakalanan doktorlar sahte çıktı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, göstericilerin Taksim ve çevresinde toplanmaları izin verilmeyeceğini açıkladı. Vali Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, Taksim Gezi Parkı gösterilerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mutlu, göstericiler için 'Maalesef taş, molotof, havai fişeğin ve sis bombasının ötesinde artık silah da kullanabilecek cüreti göstermişlerdir. İki emniyet görevlimiz de bu yüzden yaralanmışlardır. Bunun devam etme riski hala vardır. Bu durum hem emniyet görevlilerimiz hem de halkımız için risk oluşturmaktadır' dedi. Biri önceki gün, biri de dün olmak üzere iki sivil vatandaşın çıkan olaylarda yaralandığını belirten Mutlu, onların tedavilerinin de hastanede devam ettiğini açıkladı.

SAĞLIKLA İLGİLERİ YOK

Gösterilerde 3 doktorun yaralılara müdahale ettiği için gözaltına alındığı iddiaları için de Mutlu, 'Sağlık meslek kuruluşları da bu gözaltılar için temaslarda bulundu. Şimdi açıklıyorum. Doktor önlüğü giymiş olup, sağlık yardımı yaptığı söylenen şahısların doktorlukla hiçbir ilgileri yoktur! Hatta bir tanesinin 7 ayrı hırsızlık suçu bulunmaktadır' dedi. Bu arada emniyet kaynalkalır da Yalçın Ö.'nün cinayetten sabıkalı olduğunu ve geçen yıl cezaevinden firar ettiğini bildirdi. Faysal T.'nin terör örgütü propagandası yapmaktan suç kaydı bulunduğu, Ali R. K'nın ise hırsızlıktan 7 ayrı kaydı bulunduğu açıklandı.

22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan gösterilere Beşiktaş Çarşı grubunun da karıştığı şeklindeki haberlerle ilgili açıklama yapması istenen Mutlu, 'Bu işleri yönlendiren ve organize eden, aynı zamanda belirttiğiniz taraftar grubu içerisinde de pozisyon alan kişiler var, doğru. Ancak bu Çarşı grubu ile ilintilendirilmemelidir. Çarşı, bir taraftar grubudur. Çarşı grubu üzerinden bunu toplum ile paylaşmak sağlıklı değildir. Bu, kişisel, ferdi eylemlerdir. şeklinde konuştu. Bu olaylarla ilgili olarak 22 kişinin gözaltında olduğunu ve haklarında işlem yapılacağını belirten Mutlu, bu kişiler arasında Çarşı grubundan da bazı kişiler olduğunu söyledi.

Dün saat 16.00'da Taksim'de buluşulması amacıyla çağrılar yapıldığını hatırlatan Mutlu, 'Huzur ortamını bozacak niteliktedir. Bu nedenle halkımızın bu çağrılara bu dönemde itibar etilmesin. Bu ortamda stabil olunana kadar sağlıklı olmayacağını ve bunun için çağrılara katılınmaması hususunu halkımızla paylaşmak istiyorum' şeklinde konuştu.

Kimyasal yok

Vali Mutlu, bir gazetecinin, 'Müdahaleler sırasında kullanılan suya kimyasal madde katıldığı iddiaları var, bu konuda bilgilendirme yapacak mısınız?' sorusu üzerine 'Bunlar hep yanlış haberler olarak maalesef kirli haberler olarak yaygınlaştırılıyor. Emniyet birimlerimizin kullanmış olduğu TOMA'lardan tazyikli suyla birlikte bazı araçlardan da renginden zaten fark ediyorsunuz, biraz daha koyu olan bir su püskürtülüyor. Bu da ilaçlı bir sudur ama hiçbir şekilde kimyasal bir etki içermiyor. Bugüne kadar da kullanılmıştır. Dolayısıyla bunun da kimsyasal kullanıldığı şekilde abartılması, çarpıtılması tamamen toplumu ajite etmeye yönelik davranış ve sözleridir' dedi.

Göstericilere kucak açan otelleri uyardı

İstanbul Valisi Mutlu, Divan Oteli'ne sığınan göstericilerle ilgili şunları söyledi:

'Hiç kimse ülkemizin turizmine hizmet eden birtakım mekanları gösterilere, bu tür kargaşalara hizmet eden pozisyonlara sokamaz. Bu o kurumların itibarı açısından da fevkalade sıkıntılıdır. Turizm açısından da sıkıntılıdır. Göstericilerin bu tür mekanlara sığınarak hareket etmesi de fevkalade dikkat çekicidir. Bunlara karşı elbetteki emniyet güçleri Ceza Muhakemeleri Usul Kanunu'nun gerektirdiği işlemi ve gözaltına alma işlemlerini de yaparlar. Şu ana kadar bu mekanlara girmedik. Ama gerekirse adli makamlarla görüşerek, bunları da yapabiliriz. Çok net olan birşey vardır. Bir kısım göstericiler, sırtlarını bu mekanlara dayamak suretiyle bu mekanları kullanmaktadır. Bunlara yönelik dünden beri aldığımız tedbirler vardır. Bu mekanları kullanmamaları işgal etmemeleri noktasında bu tedbirlerimizi sürdüreceğiz.'


11 yıl önce