|

Fırtına yıktı

Şiddetli fırtına, Taksim'de inşaatı devam eden 9 katlı binanın iskelesini yola devirdi. 6 kişinin yaralandığı kazanın ardından yola düşen demir parçaları, itfaiye ekiplerince kaldırıldı.

Oktay Yıldırım
00:00 - 24/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:12 - 24/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Fırtına yıktı
Fırtına yıktı

İstanbul'da hızı saate 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle inşaat iskelelerinin çökmesi sonucu 8 kişi yaralandı.

Taksim Elmadağ Cumhuriyet Caddesi'nde inşaatı devam eden 9 katlı binanın iskelesi, şiddetli rüzgar nedeniyle yola devrildi. Bu sırada yoldan geçen bazı araçlar, enkaz altında kaldı. Olayda Suriyeli 8 yaşındaki bir çocuk ile 5 kişi yaralandı. Yola düşen demir parçaları, itfaiye ekiplerince kesici yardımıyla kaldırıldı. İskelelerin Tarlabaşı'ndan gelen tünelin çıkışına düşmesini ağaçların engellemesi nedeniyle muhtemel bir facia kıl payı atlatıldı.

Bu arada, Sultanbeyli'de de bir inşaatın paravanlarının uçması sonucu 2 işçi yaralandı. Merter'de de bir inşaata ait güvenlik bariyeri araçların üzerine çöktü.

HAVALAR SOĞUYACAK

Sultangazi'de de kurbanlık çadırları yıkıldı. Çok sayıda ilçede çatıları uçuran fırtına nedeniyle deniz ve hava ulaşımı da olumsuz etkilendi. Edirne, Kırklareli, Bilecik, Eskişehir ve Tekirdağ'da da fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, çok sayıda ev, okul ve işyerinin çatısı uçtu. Meteoroloji yetkilileri, yurt genelinde hava sıcaklığının 8 ila 10 derece arasında düşeceği uyarısında bulundu


10 yıl önce