|

Fuarın gözdesi TORK

IDEF 12. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda; tamamı Türk yapımı olan savunma sanayiinin yeni ürünleri büyük ilgi görüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:10 - 6/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Savunma teknolojileri alanında Türkiye'nin en büyük kuruluşu olan Aselsan, yeni geliştirdiği Torpido Karşı Savunma Torpidosu (TORK) ile tekerlekli ve paletli kara platformlarının temelde zırhlı tanklara karşı savunmasını sağlamak üzere geliştirmiş olduğu yeni nesil tanksavar füze sistemini ilk kez sergiledi.



ASELSAN-TÜBİTAK ORTAKLIĞI


Proje yöneticisi Ebru Akgün, “Aselsan kaynaklarıyla Tübitak desteği alınarak yapılan bir proje. Tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarımı yapılmıştır. Projenin geliştirme çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca da dünyada da bununla ilgili çalışmalar halen devam ediyor. Piyasaya sunulup satışta olan böyle bir ürün yok. Biz ABD ile Almanya ile eş zamanlı bir şekilde aynı ürünü piyasaya sürmek için çalışıyoruz. Bu ülkelerin gerisinde kalmadan teknolojiyi yakalama anlamında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ürün olarak da yakın zamanda piyasaya çıkacak. Yaklaşık 100 Türk mühendis bu projede görev yapıyor. Çok kısa bir sürede 1 senede bu seviyeye geldik. 3 yıl içinde de projeyi tamamlayıp dünya piyasasına sunmayı düşünüyoruz" diye konuştu.



Makineli piyade tüfeği MPT 76

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuşmasında bahsettiği ve yerli olması nedeniyle üzerinde durduğu Türkiye'nin ilk yerli piyade tüfeği olan MPT 76 fuar da yabancı katılımcılardan ilgi gördü. MKE Arge Mühendisi Muammer Durmuş, “MPT 76 tamamen özgün bir silah olup patentleri tamamen bize aittir. Türk mühendislerinin ve Türk işçilerinin emeği ile yapılmıştır. Silahımızın benzer emsal silahlara göre üstün özellikleri bulunmakta olup 42 ayrı testten başarı ile geçmiştir. Bu yıl seri üretime geçilerek ordumuza teslim edilecektir. Zaten şu anda TSK'da kullanılmaktadır. Yabancı ülkelerden de bir çok talep var. Azerbaycan gibi, Pakistan gibi bir çok ülkeden silahımıza karşı ilgi ve alaka var. Fakat önceliğimiz TSK”dır” dedi.



#Aselsan
#tübitak
#Torpido Karşı Savunma Torpidosu
#Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı
9 yıl önce