|

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Vatandaşlar tahliye edildi

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde toprak kayması meydana geldi. Olaya ilişkin açıklamada bulunan İstanbul Valiliği, 24 evin ve 96 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti. Bölgeye AFAD ekibi sevk edilirken, ölen ya da yaralanan olmadığı da aktarıldı.

20:42 - 19/04/2024 Cuma
Güncelleme: 00:20 - 20/04/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Gaziosmanpaşa'da toprak kayması nedeniyle vatandaşlar tahliye edildi.
Gaziosmanpaşa'da toprak kayması nedeniyle vatandaşlar tahliye edildi.

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde meydana gelen toprak kaymasından 24 ev etkilendi, evlerden üçü kullanılamaz hale geldi.

İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasından toplam 24 etkilendiğini ve üçünün kullanılamaz hale geldiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, saat 19.30 sıralarında Gaziosmanpaşa ilçesi Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak'taki alanda toprak kayması meydana geldiği belirtildi.



Ölen ya da yaralanan yok

Açıklamada, "
Olayda toplam 14 gecekondu etkilenmiş olup bu gecekondulardan 3'ü kullanılamaz hale gelmiştir. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiş olup olay yerine çok sayıda AFAD ekibi sevk edilmiştir. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştır"
bilgisi verildi.

Valilikten yapılan yeni bir açıklamada ise tahliye edilen bina sayısının 24'e yükseldiği belirtildi.

Valilik açıklamasında, tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaştan 78'inin otellere; 18'inin ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleştirildiğini belirterek, "Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları, 20 Nisan cumartesi günü İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, AFAD ve ilçe belediyesi ekipleri tarafından yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

İlk anlar kameraya yansıdı

Öte yandan toprak kaymasının yaşandığı ilk anlara ait görüntüler de ortaya çıktı.





#İstanbul
#Gaziosmanpaşa
#Toprak Kayması
13 gün önce