|

Gazze sokakları Eyüp''te canlandı

İstihbarat Servisi
00:00 - 23/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:31 - 23/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Gazze sokakları Eyüp''te canlandı
Gazze sokakları Eyüp''te canlandı

Gazze''deki katliama dikkat çekmek amacıyla Eyüp Meydanı''nda Cuma namazının ardından flash mob organizasyonuyla Gazze Sokağı birebir canlandırıldı. Eyüp Belediyesi''nin düzenlediği organizasyonda, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Gazzeli vatandaşların yaşadıkları, ışık ve ses efektleriyle gözler önüne serildi. Etkinliği izleyen vatandaşlar gözyaşlarına boğuldular. Gazze sokaklarının saldırı anında ne hale geldiğinin birebir canlandırıldığı gösteride, bir oyuncu ''Var mı sesimizi duyan?'' diye yüksek sesle bağırınca, gösteriyi izleyen tüm vatandaşlar hep bir ağızdan cevap verdiler.

GAZZE''YE YARDIM YAĞDI

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp''ün yardıma ihtiyacı olan her yere destek olduğunu belirterek, ''Felaketlerde dünyanın dört bir yanına Eyüp Sultan Köprüsü kuruyoruz'' dedi. Eyüp Sultan''da Gazze''ye Yardım Sokağı adı altında gerçekleştirilen organizasyonda, İHH, Türk Kızılayı, Yardımeli, Cansuyu, Mirasımız, Verenel, Sadakataşı dernekleri stant kurdu. Vatandaşlar da makbuz karşılığı yardımda bulundu.

Eyüp Belediyesi, yaşanan vahşete dikkat çekmek için Eyüp Meydanı''nda düzenlediği flash mob etkinliğiyle Gazze sokaklarını kana bulayan İsrail katliamını canlandırdı. Ses ve ışık efektleri ile güçlendirilen gösteriyi izleyenler, gözyaşlarını tutamadı.

10 yıl önce