|

Genç hocalar icazet aldı

Erenler İlim ve Hizmet Vakfı bünyesinde geleneksel usullere göre 5 yıllık medrese eğitimlerini başarıyla tamamlayan 95 genç, düzenlenen törenle icazetlerini aldı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:03 - 24/05/2015 Pazar
Yeni Şafak
FATİH ÖZKANOĞLU


Erenler İlim ve Hizmet Vakfı 12. dönem mezunları için icazet töreni düzenlendi. Geleneksel usullerle 5 yıl İslami eğitim alan 95 öğrencinin icazet töreni Fatih Yavuz Sultan Selim Camii'nde yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. İcazet töreninde konuşan Erenler Vakfı Onursal Başkanı Mahmut Eren hocaefendi, medrese eğitiminin öneminden bahsetti.


MEDRESE EĞİTİMİ FAYDALI

Ailelerin evlatlarını medreselerde eğitime yönlendirmelerini tavsiye eden Eren, İslami eğitim açısından medrese eğitiminin daha faydalı olduğunu dile getirdi. Eren, “Batı tipi eğitim veren okullarda gençlerin İslami hassasiyeti zayıflarken, ailelerine ve çevrelerine karşı da daha sorumsuz davranışlar içerisinde bulunduklarına şahit olmaktayız” dedi.


CAMİLERDE GÖREV ALACAKLAR

Erenler İlim ve Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Lokman Varlık, eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerin Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki camilerde ve medreselerde göreve başlayacaklarını söyledi. Törene katılan Muhammed Efendi Hazretleri'nin torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu da, “Allah'ım bize cami kubbesinde bir hayat, minare gölgesinde bir ölüm ve istirahat nasip eyle” diye dua etti. Kursu başarıyla tamamlayan talebelerden Ahmet Kılıç, ittihat muhabbet ve ihyayı sünnet yolunda çalışmaya devam edeceklerini söyledi.




#Fatih Yavuz Sultan Selim Camii
#Erenler Vakfı Onursal Başkanı Mahmut Eren
#icazet
9 yıl önce