|

Girmekte zorlandığım ülkelerde geziyorlar

Meclis Başkanı Çiçek, Türkiye’nin terörle mücadelede dostlarından yeterli desteği görmediğini söyledi ve “Türkiye’ye iade edilmesi gereken teröristlerin benim dahi girmekte zorlanacağım ülkelere nasıl girdiğini biliyoruz” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 00:05 - 2/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, terörle mücadelede Türkiye'nin dostlarından yeteri kadar destek görmediğini söyledi. İstanbul Adliyesi'nde öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze törenine katılan Çiçek, Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi. Şehit savcı Kiraz'ın ailesine ve yargı camiasına başsağlığı dileyen Çiçek, “Tabiatıyla yaşadığımız bu son olayın yargıya yönelik olması düşündürücüdür. Türkiye yargısı bu acıyla ilk defa karşılaşıyor değil. Umarım bu yaşadığımız son acı olur” dedi.



GELDİKLERİ YER BELLİ


Çiçek, “Bizi düzenli ordularla ortadan kaldıramayan dış güçlerin 30 yıldır başvurdukları yöntem terördur. Terör bir insanlık suçudur. Dün iki kişinin ortaya koyduğu, kendi vatanına kurşun sıkan kandırılmış saptırılmış insanlar tarafından ortaya konulan bir eylemdir. Hiçbir terör örgütü dış destek olmadan 1 hafta yaşayamaz. Hangi ülkelerden geldikleri bellidir, hangi kamplarda eğitim aldıkları bellidir” diye konuştu.



TEK DESTEK TAZİYE


Çiçek, “Biz dostlarımızdan yeteri kadar ilgi, destek görmedik. Gördüğümüz tek destek bu tür olaylardan sonra yapılan taziye mesajları. Taziyede acele edenler, iade noktasına gelindiğinde Türkiye'ye iade edilmesi gerekenlerin nasıl birden kaybolup, sonra benim diplomatik pasaportumla bile rahat giriş çıkış yapamayacağım ülkelerde terör örgütü mensuplarının nasıl oralara kolayca girip çıktığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.


#cemil çiçek
#terör
#eğitim kampları
9 yıl önce