|

Gönderici hayalet

Türkiye'yi ve konsoloslukları terör alarmına geçiren 'sarı toz'un PTT Galatasaray Şubesi'nden gönderildiği ortaya çıktı. Ekipler, gönderimde kullanılan adın sahte olduğunu belirledi.

Yusuf Doğan
00:00 - 26/10/2014 Pazar
Güncelleme: 22:42 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Gönderici hayalet
Gönderici hayalet

Önceki gün ABD, Kanada, Almanya, Fransa ve Belçika Başkonsoloslukları'na içinde sarı renkli toz bulunan zarflar yollandı. Olay üzerine polis alarm durumuna geçerken ilk aşamada aralarında Kanada İstanbul Başkonsolosu'nun da bulunduğu 25 kişi, Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde karantinaya alındı. Tozun içeriğiyle ilgili olarak AFAD numuneyi Ankara'ya gönderirken bir numune de ABD Konsolosluğu tarafından Amerika'ya gönderildi.

EMNİYET: BÖYLE BİRİ YOK

Olayla ilgili incelemelere başlayan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, gönderilen merkez olarak belirlenen PTT Galatasaray Şubesi'nde incelemelere başladı. Konsoloslukların bazılarına zarfların, 'Ötkür' soyadlı birisi tarafından gönderildiği belirlendi. İsim üzerinde çalışmalara başlayan ekipler, çok geçmeden ismin sahte olduğunu, o isimde birisinin olmadığını belirledi. Polis zarfların, aynı merkezden gönderildiği ihtimali üzerinde duruyor.

25 KİŞİYE KARANTİNA

Öte yandan, Şüpheli toz maddeye maruz kaldığı bildirilen, 3'ü yabancı, 16'sı Türk vatandaşı olmak üzere 19 kişi Kanada Başkonsolosluğu'ndan, 2'si Alman, 2'si Türk vatandaşı olmak üzere 4 kişi Alman Başkonsolosluğu'ndan, 2 Türk vatandaşı Belçika Başkonsolosluğu'ndan olmak üzere 25 kişinin gözlem altında takipleri sürüyor.

Kesin sonuç pazartesi çıkacak

Numunenin, Ankara Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı'ndaki incelemesi sürüyor. Şüpheli zarflardan alınan numunelerin Ankara'daki Türkiye v Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı'nda incelenmesinin ardından sonuçların 27 Ekim'de ilgili kurumlar ve kamuoyu ile paylaşılması planlanıyor.

10 yıl önce