|

Gözaltına alınan öğrenciler serbest

Kocaeli Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 17 öğrenci serbest bırakıldı.

Yeni Şafak
21:20 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 19:21 - 25/12/2014 Perşembe
DHA
Kocaeli Üniversitesi'nde dün karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda gözaltına alınan 17 öğrenci sabah erken saatlerinde Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) üyelerinden oluşan yaklaşık 150 kişi Merkez Bankası önünden itibaren yürüyüş yolu boyunca adliye önüne gelerek öğrencilere destek verdi.

Gözaltına alınan öğrencilere destek vermek amacıyla Kocaeli Adliyesi önüne geldiklerini söyleyen KESK Dönem Sözcüsü Yener Çalışkan 17-25 Aralıkla ilgili yapacakları basın açıklamasını Kocaeli Adliyesi önünde yaptı. Asıl amaçlarının 17-25 Aralık oprasyonunu protesto etmek olduğunu söyleyen Çalışkan gözaltına alınan öğrencilere destek vermek amacıyla açıklamayı Adliye binası önünde yapacaklarını söyledi. Yolsuzluk, rüşvet ve talana son verilmesi gerektiğini söyleyen Çalışkan konuşmasına söyle devam etti: "Ak Parti iktadarı yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak bütün ekonomik ve siyasi gerçeklerin üzerini kapatma girişimleri asla kabul edilemez. Emekçilere yönelik bu şiddeti derhal durdurun. Aksi taktirde sadece bu kalabalıkları daha da arttırmaya yarıyacaktır" dedi.

Saat 20.00 sıralarında öğrencilerin serbest kaldığı haberi gelince Adliye önünde bekleyen öğrencilerin yakınları ve arkadaşları halaylar çekerek arkadaşlarının serbest kalmasını kutladı.


 
#kocaeli üniversitesi
#öğrenciler serbest
#tutuklu öğrenci
9 yıl önce