|

Gülen gelsin ifade versin

Zaman Gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce, cemaatin meşruiyetini kaybettiğini söyledi. Gülen hakkındaki yakalama kararını değerlendiren Gülerce, “Gülen’in yerinde olsam gelir ifade verirdim” dedi. Gülerce, kendisini hedef gösteren “Fuat Avni” hesabı için de savcıları göreve çağırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/12/2014 понедельник
Güncelleme: 21:37 - 21/12/2014 воскресенье
Yeni Şafak
17 Aralık operasyonundan sonra cemaatle fikir ayrılığına düşen Zaman Gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce, cemaatin üslubunu ve meşruiyetini kaybettiğini söyledi. Paralel yapıya başlatılan operasyonları değerlendiren Gülerce, cemaatin hatalarını madde madde sıraladı. Gülerce, “Ben Gülen’in yerinde olsam kendim gelir ifademi verirdim” dedi.  Beyaz TV’de yayınlanan bir programa katılan Hüseyin Gülerce, “Hizmet hareketi üslubunu, meşruiyetini, güvenilirliğini, saygısını ve inandırıcılığını kaybetti” diye konuştu. 

TARAFSIZ OLMAYANLAR ADALET İSTİYOR 

Ergenekon ve Balyoz davalarında taraf olan, objektifliğini terk edenlerin şimdi adliye önünde adalet istediklerini belirten Gülerce, “Hizmet medyasında iddialar karşısında objektif ve makul bir duruş sergilenmedi. Bu hareket tehlikeliymiş meğerse. Tehlikeli bir zihniyet algısı oluştu. Yerli ve milli bir duruş sergilemek yerine Gezi olaylarından itibaren ABD ve Avrupa ile işbirliği yapan bir Paralel Yapı algısı oluştu.  Bütün bunlardan sonra hizmet hareketi özgüvenini kaybetti. Kendisine olan özgüvenini kaybetti. Paralel yapı ile tabanın farklı değildir. İkisi aynı şeydir. Paralel yapı adı altında hizmet hedefe konmuştur” diye açıkladı. Fuat Avni için savcıları göreve çağıran Gülerce, ‘itirafçı oldu’ eleştirilerine karşı çıktı. 

İşte cemaat’in yaptığı 20 hata

- Hizmet hareketi üslubunu kaybetti.


- Hizmet hareketi meşruiyetin kaybetti.


- İnandırıcılığını yitirdi.


-  Saygısını kaybetti. 


- Gülen de üslubunu kaybetti.


- Sempatisini kaybetti.


-  Dostlarını kaybetti.


-  Gücünü kaybetti. 

- Siyasi duruşunu kaybetti.

-  Seçilmiş iktidara savaş açtılar.


-  Şımarıklık yeni karakterleri oldu.


-  Kin ve nefret söylemi hakim oldu.


- Sütten çıkmış ak kaşık değiller.


- Eleştiriye asla itibar edilmedi.


- Ergenekon ve Balyoz’da taraf oldular. 

- Hizmet medyasında objektif kalmadı.

- Tehlikeli bir zihniyet algısı oluştu.

- Paralel yapı ile tabanı farklı değildir

- Hizmet hareketi özgüvenini kaybetti. 
 

- ABD işbirliği yapan bir Paralel Yapı algısı oluştu.

#17 Aralık
#Hüseyin Gülerce
#Paralel yapı
#Beyaz TV
9 лет назад