|

Günlerini doyasıya yaşadılar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bu yıl İstanbul kadın valisiyle tanıştı. Vali Mutlu'nun makam koltuğuna oturan 8. sınıf öğrencisi Aysu Bozyiğit, okuluna bir spor kompleksi ile tüm öğrenciler için her yıl sağlık kontrolü istedi. Başkan Topbaş'ın makamına geçen Rabia Narkansu ise, "Şu an omuzlarımda büyük bir yük hissediyorum" dedi.

Aa
00:00 - 24/04/2012 Salı
Güncelleme: 03:14 - 24/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Günlerini doyasıya yaşadılar
Günlerini doyasıya yaşadılar



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Yetkililer makamlarını bir günlüğüne çocuklara bırakırken, minikler de onlara talimat yağdırmanın keyfini yaşadı. İstanbul Şişli'de Mareşal Fevzi Çakmak Pakmaya İlköğretim Okulu Müdürü Arif Akay ve beraberindeki 10 öğrenci, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu ziyaret etti. Ziyarette temsili olarak Vali Mutlu'nun makamına geçen 8. sınıf öğrencisi Aysu Ela Bozyiğit, Özel Kalem Müdürlerine talimat vererek, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız'dan FATİH Projesi kapsamında kentte dağıtılan tablet bilgisayar sayısı ve öğretmen açığına ilişkin bilgi aldı.

HER YIL İÇİN SAĞLIK KONTROLÜ

Temsili Vali Bozyiğit, kendi okuluna bir spor kompleksi yapılması konusunda gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi. Bozyiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız ile yaptığı görüşmede ayrıca, öğrencilerin her yıl en az bir defa sağlık kontrolünden geçirilmesini de istedi. Vali Mutlu'nun koltuğuna temsilen oturan Bozyiğit, böylesine anlamlı bir günde bu makamda bulunmaktan çok büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Kadın bir vali olmanın güzel bir duygu olduğunu dile getiren Bozyiğit, 'buradan böylece kadınların her işin altından kalkacağı' mesajının da verilmesinin önemine işaret etti.

OMUZLARIMDA BÜYÜK BİR YÜK HİSSETTİM

23 Nisan kutlamaları çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konukları ise Hattat Rakım İlköğretim Okulu öğrencileri oldu. Başkan Kadir Topbaş'ın İstanbul'da olmaması nedeniyle öğrenci ve öğretmenleri Başkan Vekili Ahmet Selamet karşıladı. Ziyarette Başkanın koltuğuna oturan Rabia Narkansu, 'Geçici de olsa büyük bir heyecan ve gurur duydum. Şu an omuzlarımda büyük bir yük hissediyorum' diye konuştu. Öte yandan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da makamını Bayrampaşa Hürriyet İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Hilal Çakırhan'a devretti. Çapkın'ın makamına geçen Çakırhan da, Çocuk Şube Müdür Vekili Murat Başıbüyük'ten çocuk suçları hakkında bilgi aldı.


ANKARA

Ankara'daki törenler, Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Aydın'da ise çocuklar, çeşitli gösteriler düzenleyerek kendilerine özel olarak armağan edilen günün tadını çıkarmaya çalıştı.


MERSiN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda gerçekleştirildi. Törenlere aileleriyle birlikte katılan minikler, kırmızı ve beyaz kıyafetleriyle dikkat çekti.


Deprem çadırında 23 Nisan

Depremin vurduğu Van'da okulları yıkılan Gedikbulak Köyü'nün öğrencileri, eğitim gördükleri köyden 1 kilometrek uzaklıktaki Canik İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bayramlarını kutladı. Müzik öğretmeni eşliğinde şarkıları Türkçe, Kürtçe ve İngilizce seslendiren Okul Müzik Korosu'nun mini konseri büyük beğeni topladı. Alaköy'deki kutlamaların adresi ise depremden sonra İstanbul Fatih Belediyesi'nin kurduğu sosyal etkinlik çadırı oldu. Köy halkının yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda öğrenciler halk oyunlarıyla maharetlerini sergiledi.


Dedeler ile ninelerin 100 metre koşusu

Kütahya'nın Simav İlçesi'ndeki kutlamalara 100 metre koşusuna katılan dedeler ve nineler damgasını vurdu. Akbaldır Stadı'ndaki yarış parkuruna önce nineler alındı. Torunlarının ellerinden tutan nineler, 100 metreyi koşarak tamamlamaya çalıştı. Yarışta birinciliği, 60 saniyelik dereceyle 4 torun sahibi Samime Öztürk elde etti. Dedelerde ise birincilik 65 saniyede geçen 5 torun sahibi Salih Kuzgun'un oldu. Birincilere 250'şer, ikincilere 150'şer, üçüncülere 100'er lira ödül verildi.


Türkçe ve Kürtçe türküler söylendi

Tunceli'de Atatürk Stadı'nda yapılan törenlere Vali Mustafa Taşkesen, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, kurum amirleri ve askeri erkan katıldı. 23 Nisan kutlamalarında günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Törende, hafta dolayısıyla düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve spor branşlarında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Vali Taşkesen tarafından verildi. Tören, öğrencilerin Kürtçe ve Türkçe türküler eşliğinde yaptığı gösteriler ve yöresel halk oyunları ile sona erdi.




12 yıl önce