|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
19:20 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 17:22 - 27/01/2015 Salı
Yeni Şafak
1- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu olacak


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Muhtarlar Toplantısı'nda "Bütün dert 'güçlenen bir Türkiye'yi nasıl zayıflatırız' veya 'güçlü bir Türkiye asla olamaz' dertleri bu. Ama biz de inadına ne diyoruz, 'yeni Türkiye, güçlü Türkiye' diyoruz, bu olacak" dedi. Erdoğan konuşmasında Somali'deki Türk doktorlarına özel olarak teşekkür etti.


2- Başbakan Davutoğlu: Kıskanmasınlar


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etmesini eleştirenlere "Cumhurbaşkanımızın bizimle bu kadar yakın temas ve çalışma temposu içinde olmasından daha doğal bir şey yok. Kıskanmasınlar" cevabını verdi. Davutoğlu koster işletmeciliği için hurda desteği verileceğini açıkladı.


3- Avrupa'yı Yunanistan korkusu sardı


Yunanistan'da SYRIZA'nın iktidara gelmesi, Avrupa ekonomisinde ekonomik ve siyasi istikrarsızlığa ilişkin endişelere yol açtı. Uzmanlar, "Çipras ya AB'nin ekonomik programını kabul edecek ya da Avrupa'daki tek para birliği Euro'dan ayrılacak" görüşünde. Yunanistan'ın ayrılması durumunda Euro bölgesinde çöküşün başlamasından korkuluyor.


4- Avrupa Parlamentosu İsrail'e yaptırım istedi


Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 63 üyesi, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'ye ortak mektup göndererek İsrail'le ortaklık anlaşmasının askıya alınmasını talep etti.


5- Bozdağ'dan Gülen'in iadesiyle ilgili açıklama


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili olarak kırmızı bülten ve iade istemi yapılacağını işaret ederek, "Sulh ceza hakimliği karar verdi, o kararın Adalet Bakanlığı'na iletilmesi gerekiyor, henüz bize iletilmedi. Bize geldiğinde yasal gerekliliği neyse yapacağız" dedi.


6- Erkeğe kadına vurmak değil vurulmak yakışır


Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, 'Kadına Yönelik Şiddeti Engellemek ve Şiddet Mağduru Kadınların Sesini Duyurmak Amaçlı Wo/Men for Women Projesinin kapanış toplantısında, "Anadolu'da hep söylenir, 'Erkeğin kötüsü karısını, kadının kötüsü çocuğunu döver' derler mesela... Bir erkeğe eşine vurmak yakışmaz, erkeğe ancak eşine vurulmak yakışır" dedi.


7- Erdoğan'a suikast davasında çarpıcı rapor


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi davasında mahkemeye adli tıp raporu ulaştı. Raporda "Tabancanın çalışır vaziyette olduğu, atış yapmasında bir aksaklık olmadığı, ateşleme iğnesinin mermiye çarpmış olduğu ama patlamamış olduğu, bunun da değişik nedenlerden ortaya çıkabileceği" detayları yer aldı.


8- 687 komiser yardımcısına inceleme


Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, 2012 yılında yapılan komiser yardımcılığı sınavının sorularının önceden elde edildiğine dair iddialarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, sınava giren 687 kişinin eğitim dönemlerine ait not dokümanlarını üç kurumdan talep etti.


9- İstanbul'un ünlü meydanı yenileniyor


İstanbul'un sembol meydanlarından biri olan, İstanbul Üniversitesinin ana giriş kapısı ve Beyazıt Caminin de yer aldığı Beyazıt Meydanı restorasyon projesi kapsamında yenileniyor.


10- Ekonomide bugün


Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü önceki kapanışa göre 262,89 puanlık düşüşle 91.150,05 puandan tamamladı.


İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 96,70 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 645 lira oldu.Çeyrek altın ise 159 liradan satıldı.


Standard Poor's, ekonomik yaptırımlar ve petrol fiyatlarındaki düşüş ile yavaşlayan ekonomiye bağlı olarak Rusya'nın kredi notunu "BBB-" olan kredi notunu "yatırım yapılamaz" ya da "çöp" seviye olarak kabul edilen "BB+"ya indirdi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Başbakan Davutoğlu
#Büyük Türkiye
#Syriza
#Tsipras
#Fethullah Gülen
#altın
#borsa
#Rusya
9 yıl önce