|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
19:45 - 2/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:48 - 2/02/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
1- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletin bu mu dünya?


Cumhurbaşkanı Erdoğan Adalet Akademisi'nde özellikle Suriye üzerinden BM'yi eleştirdi. 350 bin insanın öldüğünü 7 milyon insanın ise mülteci konumunda olduğunu hatırlatan Erdoğan "Sormazlar mı insana, Adaletin bu mu dünya? Şimdi bu konuda Orhan Baba soruyor ama bak başkaları sormuyor. Bunları çözmemiz lazım" dedi.


Erdoğan, "Bilindiği gibi ülkemiz, 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde böyle bir felaketi yaşadı. Emniyet ve adalet teşkilatları içerisinde yuvalanmış bir çete, ülkenin güvenliği ve adaletin tesisi için kendilerine emanet edilmiş imkanları kullanarak, bir darbe yapmaya teşebbüs ettiler. İnsanlık tarihi boyunca peşinde koşulan bir özlemin sembolü olan adalet teşkilatımız, bir kısım savcı ve hakim aracılığıyla ülkesine ve milletine ihanet içindeki bir çete tarafından istismara kalkışıldı. Bu süreçte gördük ki hukukun değil, mahşeri vicdanın değil, başka birtakım güçlerin emrindeki savcıların, hakimlerin adaleti tesis etmesi mümkün değildir." dedi.


2- Haşim Kılıç kapıda karşıladı


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine seçilen Kadir Özkaya’nın yemin törenine katıldı. Haşim Kılıç ikiliyi kapıda karşıladı. Törende konuşan Kılıç, "Türkiye'de artık ülkeyi kurtarma çağrısı yapılan kurum ve kişiler dönemi kapanmış, sorunların demokratik yol ve yöntemlerle çözülmesi gereken bir süreç başlamıştır" dedi.


3- Ünlü sanatçılarla HDP manipülasyonu


HDP seçmeni adına sosyal medyada 'oyum HDP'ye' adlı bir kampanya başlatıldı. Sosyal medyadan yürütülen kampanyada dikkat çeken nokta ise hangi siyasi partiye oy vereceğini açıklamamış ünlülerin fotoğrafları kullanılarak manipülasyon yapılması.


4- Meteoroloji kritik tarihi açıkladı


Hafta sonu boyunca etkisini sürdüren fırtına bugün yerini sağanak yağışa bıraktı. Sıcaklığın 8 derece birden azalacağını bildiren yetkililer, bugün ülkenin batı kesimlerinde çamur yağacağını ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. 9 Şubat'ta ise Türkiye yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.


5- Çipras da Güney Kıbrıs'ın dümenine geçti


Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ilk ziyaretini yaptığı Güney Kıbrıs'ta Kıbrıs sorununun Atina hükümetinin öncelikleri arasında bulunduğunu söyledi. Doğu Akdeniz'deki petrol ve doğalgaz aramaları nedeniyle yaşanan gerilime değinen Çipras, Barbaros Araştırma Gemisi'nin bölgeden çekilmesi gerektiğini savundu, "Müzakereler ancak o zaman başlar" dedi.


6- 'Şampiyon olursak sabah namazına beklerim'


Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Demba Ba, FourFourTwo dergisine ilginç açıklamalar yaptı. “Şampiyon olursak Beşiktaş taraftarını Sultanahmet Camii’nde sabah namazına bekliyorum!” diyerek taraftarlarına ilginç bir çağrıda bulunan Senegalli yıldız, Fenerbahçe ve Galatasaray ile girdikleri yarış hakkında da dert yandı.


"Beşiktaşlıların haricinde bizim şampiyon olacağımıza inanan kimse yok" diyen Demba Ba, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın çok takdir edildiğini ama kendilerinin hak ettikleri saygıyı göremediklerini belirtti.


7- Ahmedinejad: Yakında geliyoruz


İran'da iki dönem cumhurbaşkanlığı yapan ve uzun zamandan beri suskun olan Ahmedinejad, pazar günü internet sitesini aktif hale getirdi. Ülkede genel seçimler yaklaşırken Ahmedinejad, tekrar siyasete dönme sinyali verdi.


"ahmadinejad.ir" adıyla hizmete başlayan internet sitesinde, Ahmedinejad'ın fotoğrafının üzerine büyük puntoyla "yakında geliyoruz" ifadesine yer verildi.


8- Petrol 2 günde yüzde 12 yükseldi


Brent türü ham petrolün varil fiyatı, cuma günü yaklaşık yüzde 7 artarak haftayı 52,38 dolardan tamamladıktan sonra bugün de yükselişini devam ettiriyor. Brent türü ham petrolün varil fiyatı, 2 günde yaklaşık yüzde 12 yükselerek 55 doların üzerine çıktı.


9- 150 asker kar kış demeden onu arıyor


Aydın'da Jandarma ekipleri ile girdiği çatışma sonucu 35 yaşındaki Astsubay Emrah Ünalan'ı şehit eden, Uzman Jandarma Çavuş İrfan Yüksel'i de yaralayan 39 yaşındaki Hüseyin Türkmen'in yakalanması için 5 gündür İzmir'in Ödemiş ile Tire İlçesi'ndeki karlı dağlarda dört komanda timinin de aralarında bulunduğu toplam 150 asker ile arama çalışmalarının sürüyor.


10- Ekonomide bugün


Borsa İstanbul (BİST) 100 Endeksi haftanın ilk gününü önceki kapanışa göre yüzde 0,86 yükselişle tamamladı. Endeks, 766,97 puanlık yükselişle 89 bin 712 puandan kapanırken, toplam işlem hacmi ise 2,95 milyar lira oldu.


İstanbul Kapalıçarşı’da 645,00 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 660,00 liradan, 89,64 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr) 96,51 liradan, 621,00 liradan alınan Tam Ziynet 644,00 liradan, 310,00 liradan alınan Yarım Ziynet 324,00 liradan ve 155,00 liradan alınan Çeyrek Ziynet 163,00 liradan satılıyor.


TİM verilerine göre 12 aylık kümülatif ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 artışla 156 milyar 118 milyon 816 bin dolara yükseldi

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Haşim Kılıç
#Anayasa Mahkemesi
#Paralel Yapı
#Çipras
#Syriza
#Kıbrıs
#dolar
#borsa
#altın
#Beşiktaş
#Demba Ba
#namaz
9 yıl önce