|

Hainler kıskıvrak

İstanbul'da AK Parti'ye ve Emniyet'e saldıran DHKP-C'li teröristler Bilgehan Karpat ve Şerif Turunç Tekirdağ'da kıstırıldı. Karpat, Muratlı'da çatışmada öldürüldü. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü civarında keşif yaparken fark edilen Turunç ise bacağından vurularak yakalandı.

Yeni Şafak
04:00 - 23/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:24 - 23/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Şerif Turunç
Şerif Turunç

İstanbul'da Cuma gecesi Vatan Caddesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü ile AK Parti'nin Sütlüce'deki il binasına lav silahıyla saldıran DHKP-C'li teröristlerin Bilgehan Karpat ve Şerif Turunç olduğu belirlendi. Tüm Türkiye'de aranan 2 teröristin izi dün Tekirdağ'da bulundu. Muratlı ilçesindeki mesire alanında metruk bir evde olduğu tespit edilen Karpat'a operasyon düzenlendi. Polisle çatışmaya giren Karpat ölü olarak ele geçirildi.



BAŞINA ÖDÜL KONULMUŞTU


Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın teröristin teslim olmamak için yarım saat çatıştığını belirterek "Bölgedeki metruk bir binada ele geçiren şahsa ait çanta bulundu. Araştırmalar sürdürüyor” dedi. İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesindeki "gri liste"de yer alan Karpat'ın başına 300 bin lira ödül konulmuştu.



ÜZERİNDE EL BOMBASI ÇIKTI


İstanbul Eseyurt'ta polise ateş açılması eylemini de gerçekleştirdiği belirlenen terörist Şerif Turunç ise Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü yakınlarında kıstırıldı. Polisin 'teslim ol' çağrısına uymayarak kaçmaya başladı. Polis Turunç'u sol bacağından vurarak durdurdu. Üzerinden 1 el bombası ile 'glock' marka bir silah çıkan teröristin Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı hazırlığı yaptığı, keşif için bölgeye geldiği öğrenildi. Turunç, sağlık kontrolü ve ilk sorgusunun ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderildi.







Yunanistan'a kaçacaktı


Saçlarını kazıtarak bıyık bırakan terörist Şerif Turunç'un saldırı sonrası Yunanistan'a kaçmak için hazırlık yaptığı ortaya çıktı. Turunç'un Tekirdağ'da tekne hazırladığı, bu tekne ile Yunanistan'a geçeceği belirlendi. Polis teröristin geride bıraktığı lav silahlarında parmak izlerine rastlamış saldırganın kimliğini belirlemişti. Polis ekipleri, teröristin Esenyurt'taki saldırıyı da yaptığını belirledi. İstihbarat çalışması, teknik takip ve delillerin incelenmesinin ardından polis, terör saldırılarına karıştığı iddia edilen terör örgütü DHKP/C üyesi Şerif T'nin yakalanması için İstanbul'da 15 ayrı adrese operasyon düzenledi. Adreslerde bulunamayan zanlının il dışına çıktığı tespit edildi. 43 yaşındaki terörist Şerif Turunç, İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde yer alıyordu. Gri listede bulunan Turunç'un yakalanması için 300 bin TL'ye kadar ödül konulmuştu.



İstanbul'daki lav silahlı saldırılarda aynı terörist yer almış





#İstanbul Emniyet Müdürlüğü
#AK Parti
#Saldırı
#DHKP-C
#Bilgehan Karpat
#Şerif Turunç
7 yıl önce