|

Halası kaçırdı

Gaziantep’te yangın çıkan evde dumandan etkilenmemesi için dışarıya çıkartılan 16 günlük bebek, halası Birsel G. tarafından kaçırıldı. Hala gözaltına alınırken, minik yavru ailesine teslim edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 20:07 - 23/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Gaziantep'te çocuk sahibi olamayan bir kadın, 16 günlük yeğenini kaçırmaktan gözaltına alındı. İddiaya göre akıl almaz olay, Şahinbey ilçesine bağlı Ulaş Mahallesi'nde yaşandı. Ali-Emine K. çiftinin oturduğu evin yatak odasında, önceki gün öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Anne Emine K., dumandan etkilenmesini istemediği


16 günlük erkek bebeği A.'yı kucağına alarak dışarıya çıktı.



BEBEĞİNİ BULAMADI


Bebeği komşularına bırakan anne, alevlere müdahale etmek için tekrar içeriye girdi. Yangın, ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü. Anne Emine K, yangın telaşı sona erdikten sonra bebeğini bıraktığı yerde bulamadı. Paniğe kapılan anne polisten yardım istedi. Komşuların ifadesine başvuran ekipler, yangın esnasında evde bulunan bebeğin halası Birsel G.'nin de kayıp olduğunu belirledi. Çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını da inceleyen polis, bebeğin aileyi ziyarete gelen halası Birsen G. tarafından kaçırıldığını tespit etti.



SAĞLIK DURUMU İYİ


Hala Birsen G., düzenlenen bir operasyonla Adana otoban gişelerinde durdurulan şehirlerarası otobüste bebekle birlikte yakalandı. Gözaltına alınan zanlı sorgulanmak üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Yüzünü kapatan hala, soruları yanıtsız bıraktı. Adana'da kız öğrenci yurdu müdürü olduğu belirtilen 5 yıllık evli Birsen G'nin, düşük sebebiyle çocuk sahibi olamadığı öğrenildi. Gaziantep Çocuk Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen bebek ise ailesine teslim edildi. Bu arada zanlının yangını çıkarıp çıkarmadığı da araştırılıyor.



#Adana
#Gaziantep
#çocuk kaçırma
9 yıl önce