|

Hamile kadını yakmak istediler

Yeni Şafak
04:00 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:24 - 28/12/2014 Pazar
Diğer
Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan saldırılar 6-7 Ekim’deki Kobani olaylarını aratmadı. Hüda-Par Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, olaylarda hamile bir kadının da yakılmak istediğini söyledi. Elçin, terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin partililerine uzun namlulu silahla saldırdığını belirterek şunları kaydetti: “PKK yandaşları, üyemiz Şemsettin Gözüngü’nün evini ateşe verdi. Hamile kadın ve çocuğunu evde yakmak istediler.”

KORKU DOLU DAKİKALAR

Şemsettin Gözüngü de başından geçenleri şöyle anlattı:  “Evimi uzun namlulu silahla taradıktan içeri molotofkokteyli attılar. Eşimi ve çocuğumu kurtarmak için arkadaşlarla dış taraftan duvarı kırıp, onları dışarı çıkardık. Eğer duvarı kırmasaydık, hamile eşim ve çocuğum yanacaktı.”  Saldırılarda ölümden dönen Halis Gözüngü (35) ise saat 03.00’te eşi ve 4 çocuğuyla uyuduğu sırada evine silahlı saldırı yapıldığını vurgulayarak, “Çocuklar yerde yattığı için hemen onların yanına uzandık. Evimizi delik deşik ettiler, kafamızı kaldıramadık. Yere uzanarak kurtulabildik. Çok ağır silahlar kullandılar. Allah'ın yardımı olmasaydı belki hepimiz ölürdük” diye konuştu. 

Her yer delik deşik oldu 

Nur Mahallesi’nde provokasyonun boyutu dün daha daha iyi anlaşıldı. HÜDA-PAR’a üye vatandaşların evlerinin delik deşik olduğu görüldü. Molotof atılan evler ise kullanılamaz hale geldi.  Saldırıda ateşe verilen 2 ev ile silahla taranan 10’u aşkın evdeki hasar olduğu belirlendi. Ayrıca çok sayıda araça da kurşunlarla zarar verildi. 

#Şırnak
#Cizre
#saldırı
#YDG-H
#PKK
#Hüda-Par
9 yıl önce