|

Hasköy’de cephanelik

İstanbul Beyoğlu’nda yaşlı bir çiftin yaşadığı gecekondunun kömürlüğü ile çatı arasına bırakılan iki ayrı sırt çantasından cephanelik çıktı. Polisin 9 saat boyunca inceleme yaptığı gecekonduya içleri silah ve bomba dolu sırt çantalarını kimin koyduğu araştırılıyor. Çantaların için Uzi marka silah da var Kaleşnikof da...

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:49 - 23/01/2015 Cuma
Yeni Şafak
Beyoğlu Hasköy Piripaşa Mahallesi Göktuğ Sokak’ta Kamer ve Mehmet Bacacı’nın yaşadığı gecekondunun yanında bir inşaat başlatıldı. Bunun üzerine yaşlı çift, gürültüden rahatsız oldu ve 4 gün önce kızlarının yanına gitti. Dün sabah ise Kamer Bacacı, temizlik yapmak için evine geldi. Bacacı, bahçedeki kömürlüğe girince bir sırt çantası olduğunu gördü. Açıp baktığında da içinde silahlar olduğunu fark etti. Hemen durumu kızına ve damadına bildirdi. Damat da polise haber verdi.

UZİ DE VAR KELEŞ DE 

Gecekonduya gelen polis, sırt çantasını açtığında bir adet Uzi marka silah, bir adet kaleşnikof marka tüfek, bir adet dolu vaziyette Glock marka tabancaya ait şarjör, 2 adet dolu kaleşnikof marka silaha ait şarjör, 2 adet dolu Uzi marka silaha ait şarjör ile bir adet el bombası ve poşete sarılı 9 adet Simit Wesson mermisi buldu.

BİNA ABLUKADA 

Bunun üzerine gecekondunun bulunduğu adeta abluka altına alındı. Terör ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri de gelerek inceleme başlattı. Bahçe ile gecekondu didik arandı. Bu arama sırasında ise gecekondunun çatı aralığında ikinci bir sırt çantası olduğu görüldü. Bu çantadan da Uzi marka bir silah çıktı. Polisin yaklaşık 9 saat süren incelemesi sonucunda silahlar ve şarjörler ile bomba Kriminal Polis Merkezi’ne götürüldü. Kamer Bacacı’nın da karakola götürülerek ifadesine başvuruldu.

Ümraniye gibi olmasın

Paralel yapılanmanın sonradan devlet kurumlarına sızmak için anahtar olarak kullandığı ünlü Ergenekon davası, 12 Haziran 2007’de Ümraniye’de bir gecekonduda 27 el bombası bulunması sonucunda başlamıştı. Hasköy’deki cephaneliğin arkasında kimlerin olduğunun aydınlatılması bu açıdan büyük önem taşıyor. 

#Beyoğlu
#gecekondu
#cephane
9 yıl önce