|

Hiç kimse dokunulmaz değildir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu, hiç kimsenin bu ülkenin geleceğini karartmaya hakkı olmadığını belirterek, “Hiç kimse hukuk önünde imtiyazlı ve dokunulmaz değildir” dedi.

Aa
00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 21:14 - 22/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Hiç kimse dokunulmaz değildir
Hiç kimse dokunulmaz değildir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, 'Hiç kimsenin ama hiç kimsenin bu ülkenin geleceğini karartmaya hakkı da yoktur, hukuku da yoktur. Hiç kimse, hukuk önünde imtiyazlı değildir, dokunulmaz değildir' dedi.

Abdülkadir Aksu, Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Isparta 4. Olağan İl Kongresi'nde, AK Parti kongrelerinin Türkiye'nin her yerinde demokrasi ve kardeşlik havasında yapıldığını söyledi.

AK Parti kongrelerinde sandalyelerin havada uçuşmadığına, yumrukların konuşmadığına dikkati çeken Aksu, 'Bizim kongrelerimizde sevgi konuşuyor, kardeşlik konuşuyor, birlik, beraberlik konuşuyor, dayanışma konuşuyor, barış konuşuyor, adalet konuşuyor' diye konuştu.

Kötü yönetimlerle üç senede bir krize giren ekonomiyi, darbelerle 10 senede bir kesintiye uğrayan demokrasiyi sağlam bir zemine oturttuklarını ifade eden Aksu, bugün 12 Eylül darbesi ve 28 Şubat müdahalesiyle hesaplaşan bir Türkiye olduğunu vurguladı.

Aksu darbecilerin yargı önünde hesap verdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

'12 Eylül halk oylaması öncesinde ittifak halinde bize muhalefet edenler, bize hakaret edenler, bizi yalan söylemekle itham edenler, geldiğimiz noktada bütün söylediklerini yuttu ve şu anda mahcup olacaklarına inanmıyoruz ama mahcup bir eda ile mahkeme kapısında sıraya girdi. Bize bu işler 'Reklam kokuyor' diyen muhalefet, bugün adliyeler önünde utanmadan kuyruğa girmiş durumda.'

AK Parti'nin, demokrasiyi yeniden inşa ettiğini, demokrasiye güç kazandırdığını, siyasete ve milli iradeye itibarını iade ettiğini belirten Aksu, Türkiye'nin artık geri gitmesine, geri götürülmesine tahammüllerinin olmadığını vurguladı.

Hiç kimsenin, Türkiye'ye yeniden ağır faturalar yükleyemeyeceğini, yeniden ağır bedeller ödetemeyeceğini ifade eden Aksu, 'Herkes bilsin ki milli iradeyi ayaklar altına alan, milletin kararına saygısızlık yapanlar bunun hesabını verir ve verecektir. Aradan 15 yıl da geçse, 30 yıl da geçse milli iradeyi çiğneyenler, er ya da geç mahkeme önüne çıkar ve hukuk önünde yaptıklarının hesabını verir. Hiç kimsenin ama hiç kimsenin bu ülkenin geleceğini karartmaya hakkı da yoktur, hukuku da yoktur. Hiç kimse, hukuk önünde imtiyazlı değildir, dokunulmaz değildir' diye konuştu.


-EĞİTİMDE DEVRİM-

Abdülkadir Aksu, geçen ay eğitim tarihinde bir 'devrim' niteliğini taşıyan büyük bir kanun değişikliğini gerçekleştirdiklerine değinerek, düzenlemenin, millete, ailelere ve çocuklara hayırlı olmasını diledi.

Eğitimin, güçlü bir toplum hedefini yakalamak için en temel hizmet alanı olduğuna işaret eden Aksu, eğitime ilişkin sorunları ve eksikleri hızla ve kaliteli bir şekilde giderdiklerini söyledi.

İktidar dönemlerinin ilk iki yılında eğitimin altyapısını kurduklarını, yüz binlerce derslik açtıklarını, 300 binin üzerinde öğretmen ataması yaptıklarını dile getiren Aksu, 'AK Parti, eğitimi, insanımızın yaşam kalitesini yükselten, ülkemizin insan kaynağını çağdaş dünya ile rekabet edebilir donanıma kavuşturan ve hayat boyu süren bir etkinlik olarak görmektedir' dedi.

Türk milletinin, AK Parti'nin ne yapmak istediğini, ne yaptığını çok iyi bildiğini ve bunun için kendilerine destek verdiğini belirten Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Milletimiz 28 Şubat'ın bu ülkenin üzerine nasıl bir karabasan gibi çöktüğünü gördü, yaşadı, hep birlikte yaşadık. Bugün bize eğitim konusunda muhalefet edenler, (28 Şubatçıların emir ve talimatlarını yerine getireceğiz) diye ülkemizin bütün eğitim sistemini çökertti. Böyle gördüğümüz için 28 Şubat ürünü 8 yıllık zorunlu eğitimi tarihin çöplüklerine gönderecek 4+4+4 Kademeli Zorunlu Eğitim Kanununu çıkardık. Bu değişiklikle cumhuriyet tarihimizde ilk kez milli eğitim sistemi halkın iradesiyle şekillenmiş oldu.'

İsteyen her öğrencinin 'Kur'an-ı Kerim' ve 'Peygamber Efendimizin Hayatı' derslerini seçmeli olarak alabileceğini ifade eden Aksu, artık genç neslin, milletin ortak değerleri ve ahlakı üzerinden eğitim göreceğini vurguladı.


-ÜÇ KIRMIZI ÇİZGİ-

AK Parti olarak yola çıkarken, '3 kırmızı çizgilerinin olduğunu' söylediklerini belirten Abdülkadir Aksu, şöyle konuştu:

'Birincisi etnik milliyetçilik yapmayacağız. Yani insanları, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abhaz olarak ayırmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında tüm insanımızı toplayacağız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ve yaratılanı yaratandan ötürü sevmek, temel ilkemizdir, biz olaya böyle bakıyoruz.

İkincisi, bölgesel milliyetçilik yapmayacağız. (Burası Güneydoğu Anadolu, burası Doğu Anadolu, burası Karadeniz, İç Anadolu, Trakya, Ege, Akdeniz, Marmara, böyle bir ayrım da olmayacak) dedik. Biz, 780 bin kilometrekarenin partisiyiz, yolumuzu böyle çizdik. İhmal edilen neresi varsa, elimiz oraya uzanır ve oralara hizmeti götürürüz.

Üçüncüsü, asla dini milliyetçilik yapmayacağız. Çünkü bizde sadece Müslümana hizmet yok. Ülkemizde azınlıklar da var, onlara da hizmet edeceğiz. Şu anda ülkemizde vatandaş olarak 75 milyon içinde hangi dinin mensubu olursa olsun onların inancı bizlerin güvencesi altındadır. Bu anlayış bizim kutsal değerlerimizden geliyor.'


-'2012 TÜRKİYE İÇİN ANAYASA YILI OLACAK'-

Abdülkadir Aksu, Türkiye'nin bütün meselelerinin düğümlendiği anayasa sorununun ileri demokrasi ve güçlü Türkiye için önlerindeki en önemli konu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yeni bir anayasaya şiddetle ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Aksu, '2002'den bu yana söylüyoruz. Allah'ın izniyle 2012 yılı Türkiye için anayasa yılı olacaktır' dedi.

Kongrede AK Parti Isparta İl Başkanlığı'na Nuri Uzaktaş seçildi.



12 yıl önce
default-profile-img